Telefonlar yerinizi ihbar ediyor!

Telefonlar yerinizi ihbar ediyor!

Akıllı telefonlarda yalnızca konum tercihinin seçilmesi halinde bulunulan noktanın telefon işletmecisine iletildiği bilinirken, Google’un Android sisteminde konum seçeneği devre dışı olsa bile konumları depolamaya devam ettiği öğrenildi.

Quartz adlı bir internet sitesinde yer alan habere göre, Google’un Android işletim sisteminde 2017 başında yaptığı bazı güncellemelerle sisteme çevredeki baz istasyonu sinyallerini kaydetme özelliği eklediği, ancak cep telefonu bildirimlerini daha etkin hale getirmek üzere getirilen özelliğin konum servisleri tercihi kapalıyken de çalıştığından, konum servislerini depoladığı kaydedildi.

-DEPOLAMA YOK DEDİLER-

Google globalden üst düzey bir yetkili ise yaptığı açıklamada yeni değişiklikle hücresel veri kimliğine dayalı baz istasyonu verilerinin topyekun olarak toplandığını doğruladı. Google yetkilileri, şifrelenmiş bir veri zinciri olarak Google'a ulaşan verilerin hiçbir zaman depolanmadığını, reklam veya müşteri hizmetlerinde kullanılmadığını, yalnızca bildirim servislerinin teknik yetkinliğini sağlamak üzere değerlendirildiğini kaydetti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.