Terim ve Kocaman maç sonu neler söyledi?

Terim ve Kocaman maç sonu neler söyledi?

Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin ardından teknik direktörler Aykut Kocaman ve Fatih Terim bomba etkisi yaratacak açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

Fenerbahçe evinde konuk ettiği Galatasaray ile golsüz berabere kaldı ve şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Galatasaray ise deplasmanda aldığı 1 puan ile liderliğini korudu.

Kadıköy derbinin ardından karıştı

Maç sonunda iki teknik direktör de çok önemli açıklamalarda bulundu.

AYKUT KOCAMAN’IN AÇIKLAMALARI

Galatasaray ve Beşiktaş'ın bu maç sonunda istediğini aldığını ifade eden Kocaman, "Fazlasıyla istedik ama maçın son bölümlerinde çok net maçı kaybetmeye giden pozisyonlar verdik, kazanacak pozisyon da bulduk. İki tarafa da gidebilirdi oyun. Şu anda Galatasaray ve Beşiktaş istediğini elde etti gibi gözüküyor. Başakşehir de, aynı zamanda maçı bu şekilde bitirmek isteyen hakem de memnun gibi gözüküyor. Çok net pozisyonlar vardı. Feghouli iki eliyle sarılıyor ama devam diyor. 2 el rakibin üzerinde olur mu?" "Aynı hakem, Dia'nın üstüne çıkan Sabri'ye de devam demişti. Ceza sahası içinde yumruk atılıyor, yine göremedi. Soldado'yu Serdar tuş yapmaya çalıştı, yine olmadı, görmüyor. Fernando'nun Giuliano'ya yaptığında çok net kırmızı var, görmedi. Görmek istemiyordu" dedi. Sezon başından beri söylüyor ama hakem konuşmaktan da utanıyorum. Hakemim kafasında maçı berabere bitirmek vardı, görmemesinin başka bir anlamı yok" dedi.

Fenerbahçe – Galatasaray derbisi berabere bitti

"RAKİPLERİN KAYBETMESİNİ BEKLEYECEĞİZ"

Kalan maçlar hakkında da konuşan Kocaman, "Kalan 8 maçı kazanmak için bütün çabayı göstermek zorundayız ve sadece bu da yetmeyecek, rakiplerin de kaybetmesini bekleyeceğiz. Nasıl kazanacağız bakalım, göreceğiz" diye konuştu.

"İNANAMIYORUM"

Basın toplantısında açıklamalarına devam eden Aykut Kocaman "Çok net bir şekilde maçın skoru bizim işimize gelmiyor. Galatasaray'ın Beşiktaş ile içeride oynayacak olması kendileri açısından avantaj. Hakemin gözü önünde üç tane net penaltı oldu ve bunu görüp de vermedi. Ben bunlara inanamıyorum" açıklamasında bulundu.

KÖTÜ ADAM OLUYORUM

Hakem Bülent Yıldırım'a tepkisine devam eden Aykut Kocaman, "Aynı şeyler devam ediyor, ben bunları dillendiriyorum ve kötü adam oluyorum. Serdar, Soldado'ya künde atıyor ve dört hakemin de görmeme ihtimali yok. Galatasaray ile ilgili de mutlaka atladığı şeyler de vardır ama ben bunların atlamış olduğunu düşünmüyorum, bu iyimserlik. 0-0'lık bir Galatasaray maçı vardı, onu da Bülent Yıldırım yönetmişti, Sabri'nin pozisyonu vardı, onu da görmedi. Hakemlerin Fenerbahçe'ye karşı yönetim tarzından herkesin farkında olduğunu düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.

ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI

Şampiyonluk yarışıyla görüşü sorulan ve orta sahada çift önlibero tercihine gelen eleştirilerin hatırlatılması üzerine konuşan Aykut Kocaman, "Her zaman olduğu gibi kazanmak için oynayacağız, Galatasaray karşısında gereken gayreti gösterdik. Karşımızdaki takım Galatasaray, ligin lideri, bireysel olarak çok yetenekli oyuncuları da var. Bundan sonraki maçlarda da gereken gayreti göstereceğiz. Hakem hataları sürekli bir aleyhimize işliyor, özellikle benin dönemlerinde daha da yoğunlaşıyor. Galatasaray'ın Karabükspor'a attığı 7 golü düşerseniz bu ligin en çok gol atan takımlarından biri de Fenerbahçe. Bizi üzen en önemli konulardan biri de attığımızdan çok yediğimiz saçma sapan goller oldu. Bu sadece oyuncu bazında olan bir durum değil. Başta kendi sahamızda olmak üzere özellikle basit hatalardan yediğimiz goller bugünkü durumumuzu açıklıyor" şeklinde konuştu.

FATİH TERİMİN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe karşısında kazanmak için her şeyi yaptıklarını ifade eden Terim, "Oyun beni tatmin etti. Defansı organize edersiniz, hücum stratejilerinizi uygulayabilirsiniz ama top çizgiyi geçmeyince yapacak bir şey kalmaz. "Pozisyon oyununu iyi oynadık. Tabii puan farkı, kaybedince olacak durum, onun için rakibimizle olan farkı koruma, hepsine baktığımızda belki beraberlik iyi duruyor gibi ama yenmek için çok uğraştık. Pozisyonlar da bulduk, olmadı" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Taraftara açık olarak yapılan antrenman hakkında da konuşan Terim, "Bir defa, dünkü idmana gelen gelen Galatasaray taraftarlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Çok nezaketli davrandılar. Bugünkü maçı düşünerek seyirci inanılmaz kibar, anlayışlı davrandı bize. Galatasaray camiasıyla aramızdaki mesafeyi biraz daha kapatacağız, öyle gözüküyor. 28 bine yakın seyirci, herhalde bizim bile bazı maçlarımızda tribünde yoktu. Bu bize olan sevgiyi, inancı gösteriyor. Bundan sonra bu tip aktivitelerimiz sürecek" diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI

Şampiyonluk yarışını da değerlendiren Terim, "İç saha dış saha diye bir şey yok, çıkıp oynuyoruz. Ben takımıma güveniyorum, inanıyorum, şu anda da iyi durumdayız. Milli Takım dönüşünde iç sahadaki maç ile başlayarak bir galibiyet serisi daha yakalamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.