Terör saldırısı sonrası ırkçı açıklamalarda bulunan Fraser Anning’e yumurtalı saldırı

Terör saldırısı sonrası ırkçı açıklamalarda bulunan Fraser Anning’e yumurtalı saldırı

50 müslümanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Yeni Zelanda’daki terör saldırısı sonrası Avustralyalı senatör Fraser Anning’in ırkçı söylemleri kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Anning’e 17 yaşındaki bir genç tarafından yumurtalı saldırı yapıldı.

Avusturalyalı senatör Fraser Annig, Yeni Zelanda’daki terör saldırısı sonrası olayın, toplumda içinde artan Müslüman nüfus nedeniyle oluşan korkudan dolayı gerçekleştiğini söylemişti. Bu açıklamaları nedeniyle tepki çeken Anning’e 17 yaşındaki Will Connolly tarafından yumurtalı protesto yapıldı.

Fraser Anning yaptığı açıklamada, ‘Yeni Zelanda sokaklarında bugün yaşanan katliamın gerçek sebebi Müslüman fanatiklerin Yeni Zelanda'ya göç etmesine imkan sunan göç programıdır. Dürüst olalım bugün kurbanlar Müslüman olsa da gerçekte suç işleyen kişiler genellikle onlar oluyor. Dünya genelinde Müslümanlar inançları adına insanları öldürüyor. Gerçek olan şu ki İslam diğer dinler gibi değil. İslam faşizme eş değerdir. Bu vahşi inancın yolundan gidenlerin bu örnekte öldürenler olmaması onları suçsuz kılmaz’ ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklama sonrasında Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Fraser Anning’i kınayan bir açıklama yayımladı. Morrison, toplumdaki her türlü şiddete karşı olduğunu, silahlı saldırganın eylemlerini şiddetle kınadığını söyledi. 
Morrison açıklamasının devamında Senatör Fraser Anning’in sözlerine de tepki gösterdi. Morrison, ‘Anning’in Yeni Zelanda’da vahşi, aşırılıkçı, sağcı bir teröristin kanlı saldırılarından göçü sorumlu tutması iğrenç. Bu görüşlere, bırakın Avusturalya Parlamentosu’nu Avustralya’da yeri yok’ dedi.

17 YAŞINDAKİ WILL CONNOLLY’DEN YUMURTALI PROTESTO

İslam karşıtı ırkçı sözlerin ardından Fraser Anning’e bir tepki de gazetecilere açıklama yaptığı sırada geldi. Anning’in gazetecilere açıklama yaptığı esnada arkada bekleyen Will Connolly adlı genç, senatörün kafasında yumurta kırdı.

Olayın ardından etkisiz hale getirilen Connolly gözaltına alındı. 

İşte o görüntüler:

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.