Terörist başı Öcalan’dan HDP’ye flaş çağrı: Sandığa gitmeyin!

Terörist başı Öcalan’dan HDP’ye flaş çağrı: Sandığa gitmeyin!

PKK elebaşı Abdullah Öcalan 23 Haziran İstanbul seçimleri için PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye çağrıda bulundu.

Bir süre önce avukatları ile görüşmesine izin verilen terörist başı Abdullah Öcalan’ın seçimlere birkaç gün kala sürpriz bir açıklamada bulunması dikkat çekti.

23 Haziran İstanbul seçimlerine 3 gün kala İmralı Cezaevi’nden bir açıklama yapan bebek katili Öcalan, “ 23 Haziran seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısı yaptı.

Öcalan’nın tarafsız kalın çağrısı “sandığa gitmeyin” olarak yorumlandı

AA’nın bildirdiğine göre Terör örgütü PKK Elebaşı’nın mesajı şöyle;

"HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ikilemlere kendini angaje etmemesi, seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir. Demokratik ittifakın önemi ikilemlere kendini angaje etmemesi, seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir."

Öcalan'ın tarafsızlık çağrısını ise bu defa avukatları yerine Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Özcan yaptı. Özcan'ın, İmralı'da terörist başı Öcalan'la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın açıklaması yaptığı belirtildi.

“İSTANBUL SEÇİMLERİNE KATILMAYIN”

Abdullah Öcalan'ın iki gün önce, 18 Haziran'da İmralı'da yazdığı mektup, Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından açıklandı. "Devletin uygun görmesi sonucu İmralı'ya gittiğini" belirten Özcan'ın paylaştığı mektuba göre, Öcalan, 23 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler konusunda "HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir" mesajını paylaştı.

İSMAİL SAYMAZ VE SEZAİ TEMELLİ İNANAMADI

Önce İHA ve Anadolu Ajansı'nın servis ettiği mesajın Öcalan'ın avukatları arasında yer almayan akademisyen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından duyurulması tartışma konusu oldu. HDP Eş Genel Sezai Temelli Öcalan'ın avukatlarının açıklamasının beklenmesi gerektiğini söyledi. Gazeteci İsmail Saymaz da, Twitter hesabından, "Ali Kemal Özcan kimdir? Öcalan, ne zamandır avukatları dışında biriyle görüşüyor?" mesajını paylaştı. Bu mesajların ardından saat 22.15 sıralarında Öcalan'ın avukatları adına Asrın Hukuk Bürosu'nun sosyal medya hesabından "18 Haziran'da İmralı'da müvekkilimiz Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz avukat görüşmesinin detayları ve bugün basında yer alan haberlerle ilgili detaylı bir yazılı açıklamayı mevcut planlamamız doğrultusunda yarın (21 Haziran 2019) kamuoyunun bilgisine sunacağız" mesajı paylaşıldı.

ALİ KEMAL ÖZCAN: GÖRÜŞMEYİ BEN YAPTIM

Ali Kemal Özcan daha sonra yaptığı açıklamada "Öcalan'la bugün onun talebi üzerine görüştüm. Benim 4 kitabım var, fikirlerimi çok beğeniyormuş, kitaplarım yeni ulaşmış ve benimle görüşmek istemiş" dedi. "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sıfatımla görüştüm" diyen Özcan, "Benim fikirlerime çok değer veriyormuş, onu anladığımı düşünüyormuş, avukatlar 2 gün önce görüşmüş, 2 gün içinde mektubu yayınlanmayınca benimle görüştü. Onun emanetine hıyanet etmeyeceğimi biliyordu" açıklamasını yaptı.

DEMİRTAŞ “İMAMOĞLU” DEMİŞTİ

2,5 yıldan uzun süredir Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 18 Haziran'da yaptığı açıklamada Millet İttifakı'nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun söyleminin desteklenmesi gerektiğini düşündüklerini söylemişti.

İŞTE TERÖRİST BAŞI ÖCALAN'IN MEKTUBU

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ın görüştüğü terör örgütü PKK'nın elebaşı  Öcalan'ın HDP'ye "tarafsız olun" çağrısı yaptığı "mektup" şu şekilde:

ocalanmektup.pngocalanmektup1.png


siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.