Teşkilat dizisi sevenleri ekrana kilitledi

Teşkilat dizisi sevenleri ekrana kilitledi

Teşkilat dizisi 1. yeni bölüm ile 7 Mart Pazar akşamı TRT1'de yayınlanmaya başlandı. MİT'in yurt içi ve dışındaki operasyonlarını anlatan dizide Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal gibi başarılı oyuncular başrolde oynuyor. İşte, Teşkilat dizisi detayları...

TRT1'in yeni dizisi Teşkilat, ilk bölümü ile izleyeni ekran başına kilitledi. İlgi çeken konusunun yanı sıra oyuncu kadrosuyla da adından söz ettirecek olan Teşkilat dizisinin ilk bölümü fırtına gibi, Kuzey Irak'ta geçiyor ve   öğretmenlerimizi katleden teröristlerin 'paket'lenmesi sahneleriyle başlıyor.

Ankara'da İHA ve SİHA'ların merkezine düzenlenen saldırıda önde gelen mühendisler öldürülmüştür. Yanı sıra önemli ve gizli bilgiler çalınmıştır. Bir ekip kurulmalı ve yapanların peşine düşülmelidir. Görev Mete Bey'e verilir...

Dizi Ankara'nın nefis görüntüleri ve 'Kale' diye adlandırılan yeni MİT yerleşkesinden sahnelerle ayrı bir özellikte. Özellikle 1. bölümde Ankara Ulus ve Ulus'taki Atatürk heykeli görüntüleri bir mesaj niteliğinde.

Ayrıca 'Bbaşkan'ın masasının arkasındaki Atatürk fotoğrafının Atatürk'ün Libya'da çekilmiş kalpaklı ve siyah giysili fotoğraf olması anlamlı bulundu.

SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Sınır ötesi operasyonlarda adeta destan yazan İHA ve SİHA’ların merkezine bir saldırı düzenlenir. Saldırıda ülkenin güvenliğini sağlayan mühendisler öldürülür ve merkezde bulunan önemli bilgiler çalınır. Saldırıyı düzenleyen karanlık yapıyla daha etkin mücadele için bir tim kurulmasına karar verilir ve bu görev teşkilatın en kıdemli isimlerinden Mete Bey’e verilir. Birçok gizli operasyona imza atacak ve çalınan bilgilerle kurulacak hain tuzakları önleyecek bu tim için, her biri alanında uzman, ülkenin en başarılı istihbaratçıları seçilir. Ancak görevi kabul etmeleri için çok önemli bir şart vardır: Ölmeyi kabul etmeleri! Hepsi resmi olarak ölecek ve cenaze merasimleri yapılacaktır! En yakınları da dahil olmak üzere kimse yaşadıklarını bilmeyecektir. Vatan için çok önemli bu görevi kabul eden herkes; aileleri ve kendilerini tanıyanlar için, artık birer ölü olacaktır…

Rusya'ya giden ve Karadeniz'e düşen bir uçakta öldükleri haber ajanslarından verilir....

Teşkilat'ın 1. bölümü, tim üyelerinin seçilmesi ve çalışacakları yeraltı merkezine toplanmalarını anlatıyor. Bu ilk bölüm aynı zamanda, tim üyelerinin tanıtılması amacıyla yeteneklerini gösteren küçük olaylarla asıl olayı birleştiren içerikte...

TEŞKİLAT DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR? HANGİ İLDE ÇEKİLİYOR?

‘Teşkilat’, ülkesi için kendi hayatlarından vazgeçip kalabalıkların içinde görünmez olmaları gereken zorlu bir görevi kabul ederek, kelimenin tam anlamıyla “yeraltına” inen ‘yedi vatan sevdalısının’ mücadelesini, fedakarlıklarını, adanmışlıklarını ekrana getiriyor.

Peki Teşkilat dizisi hangi ilde, nerede çekiliyor? Teşkilat dizisinin çekildiği yer neresi? İşte kısaca cevapları.

Teşkilat dizisinin çekildiği yer:

Teşkilat dizisi konusuna da yakışır bir şekilde başkentimiz Ankara'da çekiliyor. Ankara’nın hemen hemen her semtinde çekimler sürdürülecek. Ancak başta Keçiören, Akyurt, Altındağ, Gölbaşı, Polatlı ve Sincan var. Ancak Teşkilat dizisinin çekimlerinin sürdürüleceği ilçeler net bir şekilde resmi sitesinde açıklanmadı.

Teşkilat'la başkentimiz ilk kez bu kadar büyük bir prodüksiyona ev sahipliği yaparken, MİT'in savaş teknolojisinde kullandığı bazı yöntemler de ilk kez bu dizi ile ekrana taşınıyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.