TFF'nin yabancı futbolcu sayısında düşüş kararı ertelendi

TFF'nin yabancı futbolcu sayısında düşüş kararı ertelendi

Süper Lig'de daha önce alınan karara göre yabancı kontenjanı 14 olacak, sahada ise bunların 8'i forma giyebilecekti. Ancak kulüplerin başvurusu ve pandemi nedeniyle karar ötelenmiş, kuralda değişiklik olmamıştı.

Kulüpler, yerli oyuncuların artan fiyatları ve devam eden sözleşmeler nedeniyle yeniden erteleme isterken gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi.

Sabah'ta yer alan habere göre Federasyon talebe sıcak baktı, önümüzdeki sezon da 14 yabancı kuralında değişiklik yapmama kararı aldı. Kulüpler, geçen sezon olduğu gibi yine ilk 11'de istediği kadar yabancı bulundurabilecek.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Süleyman Hurma bana geldi, 'Lütfen el vurma, bu sistem devam etsin' diyor. Bende çok önemli 5 çocuk yetişti diyor. Ümit Milli Takıma çağrıldılar. Bendeki yabancılara baka baka, Biglia'ya baka baka iyi oyuncu oldular' diyor, haklı. Gelecek sezon için alınan bir karar vardı. 14 sözleşme yapabilecek ama en fazla 8 yabancı sahada olacaktı. Kulüplerden talep geldi. Pandemi nedeniyle 1 yıl öteledik bunu" ifadelerini kullanmıştı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.