Thomas Cook battı

Thomas Cook battı

Dünyanın en eski seyahat acentesi olarak bilinen İngiliz tur operatörü Thomas Cook battı. 600 bin rezervasyonun iptal olduğu söylenen firmanın şirket ortaklarından biri de Türk iş adamı Neşet Koçkar.

Alınan bilgiye göre; Thomas Cook 2.1 milyar dolarlık borcunu yönetemeyince resmen battı. Şirket tasfiye sürecine girmek için resmi başvuruda bulundu. Şirketin tasfiye sürecini yönetmek üzere bir kayyum atandı.

İngiliz hükümeti şirketin iflası nedeniyle 150 bin tatilciyi ülkeye getirmek için bir operasyon başlattı. Reuters’ta yer alan habere göre Thomas Cook’un CEO’su Peter Frankhauser, “Pişman olarak söylüyorum ki başarılı olamadık” diyerek şirketin tasfiyesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Ağustos ayının başında Anex Tour’un patronu Türk iş insanı Neşet Koçkar Thomas Cook’un yüzde 6.7’sini satın almıştı.

BAKANLIK DA AÇIKLAMA YAPTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı da konu hakkında açıklama yayımladı. Thomas Cook İngiltere’nin Türkiye’de 21 bin 33 misafiri olduğu belirtilen açıklamada, Turizm ve Maliye bakanlıkları arasında Thomas Cook İngiltere’nin faaliyetlerinden zarar görebilecek işletmeler için üzerinde çalışılan “Kredi Destek Paketi” hazırlandığı belirtildi.

21 BİN KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Thomas Cook yılda 16 ülkede yaklaşık 19 milyon turistin seyahat etmesine aracılık ediyor. 2018 yılında şirketin cirosu 12 milyar dolara ulaşmıştı. Thomas Cook doğrudan 21 bin insana istihdam sağlıyordu.

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.