Trabzonspor finalde! Kadıköy'de Fırtına Fenerbahçe'yi devirdi!

Trabzonspor finalde! Kadıköy'de Fırtına Fenerbahçe'yi devirdi!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe Ülker Stadı'nda Trabzonspor'u ağırladı. Salgın nedeniyle seyircisiz oynanan mücadelede deneyimli hakem Cüneyt Çakır düdük çaldı. Karşılaşma 1-3 sonuçlandı ve Trabzonspor finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Trabzonspor, 3-1'lik skorla kazandı ve ilk maçı 2-1'lik skorla kazanan bordo mavililer, kupada finale yükselen taraf oldu.

GOLLER

Trabzonspor, 6. dakikada Alexander Sörloth ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 42. dakikada Deniz Türüç ile skoru eşitledi. Trabzonspor'da Sörloth, 83. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Filip Novak, 90+4. dakikada maçın skorunu belirledi.

EMRE BELÖZOĞLU'NA KIRMIZI KART

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu, 24. dakikada yedek kulübesinde kırmızı kart görerek hakem Cüneyt Çakır tarafından oyundan ihraç edildi.

Trabzonspor'un kupa finalindeki rakibi Aytemiz Alanyaspor ile Fraport-TAV Antalyaspor arasındaki rövanş maçının ardından belli olacak. Bu eşlemede ilk maçı Alanyaspor, deplasmanda 1-0'lık skorla kazanmıştı.

Kupa finali, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

FENERAHÇE - TRABZONSPOR MAÇ ÖZETİ
Fenerbahçe ile Trabzonspor Türkiye Kupası Yarı Finalinde karşı karşıya geldi. Finale çıkma mücadelesi Cüneyt Çakır'ın yönettiği maç başladı.

6' Sörloth'un attığı golle Trabzonspor Kadıköy'de 1-0 öne geçti. Golde asisti yapan isim Caleb Ekuban...

Rakip yarı alanının ortalarından Caleb Ekuban uzun pasla savunmanın arkasında Alexander Sörloth'u çok iyi görüyor. Ceza alanı içinde topla buluşan Alexander Sörloth, sol ayağıyla şutunu çekiyor ve Serdar Aziz'e de çarpan top kaleci Altay Bayındır'ın sağından ağlarla buluşuyor.


12' Zajc'ın sağ çaprazdan güzel şutu az farkla üstten auta gitti.

24' Sörloth'la tartışan Emre Belözoğlu 1 dakika içinde gördüğü iki sarı kartla oyundan atıldı. Tartışma sonunda Sörloth da sarı kart gördü. Kulübede olan Belözoğlu, soyunma odasına gitmek zorunda kaldı.


35' Trabzonspor'da zorunlu oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Anthony Nwakaeme sakatlığından dolayı oyuna devam edemiyor ve yerini Bilal Başacıkoğlu'na bırakıyor.

42' Deniz Türüç'ün attığı golle Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı ortaya Deniz Türüç, penaltı noktasının yanından sol ayağıyla top yere inmeden etkili bir vuruş çıkararak topu kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan ağlarla buluşturuyor.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

Maçta ikinci yarı başladı. İkinci yarıda Fenerbahçe'de Zajc yerine Mehmet Ekici oyunda...

53' Trabzonspor, Alexander Sörloth ile net gol pozisyonundan yararlanamadı. Alexander Sörloth'un pasıyla sol kanatta topla buluşan Caleb Ekuban bekletmeden Alexander Sörloth'u tekrar gördü. Alexander Sörloth, ceza alanı içinde müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ancak topu yandan auta gönderdi.


55' Mehemt Ekici sol kanattan kaleye çapraz ve uzak bir noktadan harika bir frikik kullandı. Uğurcan aynı güzellikte son anda topu kornere çeldi.

Fenerbahçe'de iki oyuncu değişikliği:

61' Serdar Aziz - Jailson

Deniz Türüç - Ferdi Kadıoğlu

70' Uzak mesafe olmasına rağmen kazanılan serbest vuruşu Mehmet Ekici doğrudan kaleye vuruyor ancak kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çeliyor.

Dakikalar 78'i gösterilirken yorulan oyuncular oyundan çıktı. Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür'ün yerine Doğan, Fenerbahçe'de Tolga'nın yerine Mevlüt oyuna girdi.

83. dakikada Sörloth Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi ve nerdeyse turun kapısını araladı.

86. dakikada oyuncu değişiklikleri gerçekleşti. Ömer Faruk Beyaz, Rodrigues'in yerine oyuna girdi. Trabzonspor'da A. Parmak, Sörloth ve Ekuban çıktı, Serkan, Hüseyin ve Abdurrahim oyunda...

dakikada Trabzonspor'un yetenekli kalecesi Uğurcan Çakır sakatlık geçirdi. Kısa süre sonra ayağa kalkan genç kaleci oyuna devam etti. Maçın son bölümüne en az +5 dakika ilave edildi.
Dakikalar 90+4'ü gösterirken Trabzonspor'da Filip Novak sahneye çıktı ve skoru 3-1'e getirdi!

Karşılaşmada başka önemli bir pozisyon gerçekleşmedi ve maçı 3-1 kazanan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda adını finale yazdırdı.

EMRE BELÖZOĞLU'NDAN CÜNEYT ÇAKIRA'A TEPKİ
Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Serdar Aziz’in bir pozisyonda yerde kalmasının ardından hakem Cüneyt Çakır’a tepki gösterdi. Bu itirazlar sonrasında Belözoğlu kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final 2. maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan müsabakanın 24. dakikasında sarı-lacivertli futbolcu Serdar Aziz, Sörloth’un müdahalesi sonucu yerde kalınca yedek kulübesinde oturan Emre Belözoğlu hakem Cüneyt Çakır’a tepki gösterdi.

Gösterdiği tepki sonrasında sarı kart gören Belözoğlu itirazlarına devam ederken Çakır’a, “Allah’tan kork” sözlerini sarf etti. Bunun üzerine Çakır, Emre’yi ikinci sarı sarıdan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

DENİZ TÜRÜÇ OYUNDAN ALININCA ÇILDIRDI
Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan yarı final rövanş maçında 61. dakikada oyundan alınan Deniz Türüç kulübeye tepki gösterdi.

Değişiklik tabelasında adını gören Türüç ilk olarak ellerini havaya kaldırırken daha sonra kenara gelerek, teknik heyete neden değiştirildiğini sordu. Antrenör Zeki Murat Göle’ye değişiklik hakkında tepkisini gösteren Deniz Türüç’e tribünde yer alan Volkan Demirel yerine oturmasını söyledi. Türüç daha sonra ise sakinleşerek kulübedeki yerini aldı. Milli oyuncun yerine oyuna ise Ferdi Kadıoğlu dahil oldu. Daha sonra Göle ile bir süre konuşan Türüç, ardından soyunma odasına doğru hareket etti.

FENERBAHÇE - TRABZONSPOR MAÇ DETAYLARI
Stat: Ülker
Hakemler: Cüneyt Çakır,Bahattin Duran,Tarık Ongun

Fenerbahçe:Altay Bayındır - Hasan Ali Kaldırım - Nabil Dirar - Serdar Aziz - Simon Falette - Tolga Ciğerci - Luiz Gustavo - Miha Zajc - Vedat Muriqi - Deniz Türüç - Garry Rodrigues
Trabzonspor: Uğurcan Çakır - Filip Novak - Joao Pereira - Gaston Campi - Majid Hosseini - Abdulkadir Parmak - Abdülkadir Ömür - Anthony Nwakaeme - Badou Ndiaye - Caleb Ekuban - Alexander Sörloth

Goller: Dk 6',Dk 82'Sörloth(Trabzonspor), Dk 42' Deniz Türüç(Trabzonspor) Dk 90+4 'Novak (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk 24'Emre Belözoğlu(Fenerbahçe), Dk 25'Sörloth(Trabzonspor), Dk 59'Mehmet Ekici(Trabzonspor), Dk 83'Pereira(Trabzonspor)
Kırmızı kartlar: Dk 25'Emre Belözoğlu(Fenerbahçe)

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.