Trabzonspor-Zarrab arasında şok para trafiği

Trabzonspor-Zarrab arasında şok para trafiği

ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoyu finansal yoldan ihlal etmekle suçlanan İranlı iş adamı Reza Zarrab davasının futbol boyutunun da olduğu öğrenildi. İşte flaş haberin ayrıntıları;

İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın, dosyada ismi geçen Royal Denizcilik aracılığıyla Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimine 3 milyon Avro’nun üzerinde ‘bağış’ta bulunduğu, bu tutara karşılık da firmanın adının kulüp reklam panolarında yer aldığı New York Bölge Mahkemesi’nin dosyasına girdi.

Yine Rıza Sarraf’ın o dönem Çağlayan aracılığıyla Mersin İdman Yurdu ve 2013 Akdeniz Oyunları’nın organizasyonuna destek sağladığı öne sürülmüş ancak belgelenememişti. Sarraf’ın konuyla ilgili soru gelmesi halinde, “futbola siyasi kanadın zoruyla girdiğini” söylemesi bekleniyor.

ÖZKAN SÜMER TEPKİ GÖSTERDİ

Zarrab’ın, İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde Trabzonspor yönetimiyle temasa geçmesine o günlerde sadece kulübün eski başkanlarından Özkan Sümer tepki göstermiş, “Trabzonspor gibi köklü bir camianın ne olduğu bilinmeyen isimlerle anılması hoş değil” ifadesini kullanmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler

Kaynak:Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum