Tribünde Haremlik-Selamlık: Futbol dünyası bu haberle çalkalanıyor

Tribünde Haremlik-Selamlık: Futbol dünyası bu haberle çalkalanıyor

Suudi Arabistan’da oynanacak olan İtalya Süper Kupası maçına ilişkin Serie A’dan tepki çeken bir açıklama yapıldı.

İtalya Süper Kupası maçı Suudi Arabistan'da oynanacak. Maç öncesi şok bir açıklama yapıldı ve kadın futbolseverlere kısıtlama getirildi.

Lig şampiyonu Juventus ile İtalya kupa finalisti Milan arasında 16 Ocak'ta Suudi Arabistan'daki Kral Abdullah Spor Şehri Stadı'nda yapılacak karşılaşma öncesi yapılan açıklama tepkilere neden oldu.

Serie A’dan yapılan açıklamada bir tribünün sadece erkeklere ayrılacağı ve kadın futbolseverlerin ise "aile tribününde" yanlarında bir erkek refakatinde mücadeleyi izleyebilecekleri ifade edildi.

İtalya'daki kadın milletvekilleri ve sporcular, yapılan bu açıklamanın ardından Serie A yönetimine çok sert tepki gösterdi.

Kadın vekiller ve sporcular maçın iptal edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Kadın haklarını 7 milyon Euro’ya Suudi Arabistan'a satmayın" çağrısı yaptı.

İşte Serie A’nın Suudi Arabistan’da oynanacak maç öncesi yaptığı bu açıklamaya gelen tepkiler:

Eski İtalya Meclis Başkanı Laura Boldrini sosyal medyadan karara çok sert tepki göstererek şu paylaşımı yaptı: "Şaka mı bu? Futbolun beyleri maçın canlı yayın haklarını satıyorlar ama bu durum kadın haklarını değiştiremez" mesajını paylaştı.

Fratelli d'İtalia Partisinin Başkanı Giorgia Meloni, ise "İtalyan bir kadın tek başına ya da diğer kadın arkadaşlarıyla maçı izlemek isterse, bilet alamayacak. Ne iğrenç değil mi? Yüzyıllardır inandığımız Avrupa medeniyeti ve kadın hakları mücadelesi, Suudi parasına satılmak için miydi?

Meclis Dış İşleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Paolo Grimoldi ise, "Orta Çağ işi. Futbolumuz bir kaç milyon için mi bu şekilde küçük düşürülecek?" değerlendirmesini yaptı.

Serie A’nın aldığı karara tepki gösteren İtalyan milletvekilleri, "Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrasında devletin diplomatik olarak Suudi Arabistan'ı protesto etmesine rağmen İtalya Süper Kupası'nın bu ülkede oynanması kararı nasıl alındı?" sorusunu yöneltti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.