Trump acil aşı onayı istedi! İşte o aşının sonuçları

Trump acil aşı onayı istedi! İşte o aşının sonuçları

Moderna, hafta sonu yapılan son aşı denemelerinde sonuçlarının yüzde 94,1 olduğunu açıkladı. Ciddi vakalarda ise bu oranın yüzde 100 olduğu belirtildi.


30 binden fazla kişiyle yapılan aşı çalışmalarında Moderna, 196 koronavirüs hastasının 185’inin aşıyı aldığını, 11’inin ise plasebo aldığını söyledi. Bu hastalar arasındaki otuz kişinin ciddi vaka olduğu bildirildi. Moderna bu otuz kişinin tamamında yani yüzde 100 oranında aşının etkili olduğunu açıkladı.

 

20 MİLYON DOZ HAZIR OLACAK

Şirket, 2020 sonuna kadar ABD'de yaklaşık 20 milyon doz aşısının dağıtımına hazır hale gelmeye yaklaştığını da açıkladı.

 

TRUMP FDA'YA BAŞVURDU

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabında Moderna'nın acil aşı onayı için FDA'ya başvurduğunu duyurarak, “Moderna şu anda acil aşı onayı için başvuruyor. FDA hızlı hareket etmeli! Warp Speed operasyonu büyük bir modern zaman başarısı oldu” dedi.

 

Moderna, 16 Kasım'da yaptığı açıklamada aşının etkililik oranını yüzde 94,5 olarak açıklamıştı. BioNTech ile ABD'li ilaç firması Pfizer ortaklığıyla geliştirilen korona virüs aşısının ise yüzde 90'ın üzerinde etkili olduğu belirtilmişti. BioNTech ve Pfizer geçtiğimiz hafta korona virüs aşısının acil kullanımına izin verilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuruda bulunmuştu.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.