Trump giderse ABD'yi o yönetecek!

Trump giderse ABD'yi o yönetecek!

Yaptığı skandal açıklamalar ve dünyayı tehdit eden çıkışlarıyla son zamanların tartışmalı ismi haline gelen Donald Trump görevden azledilirse yerine fanatik tam bir Türk düşmanı olan Evanjelist Mike Pence geçecek.

ABD son günlerde Donald Trump'ın görevden azledileceği yönündeki tartışmalara kilitlenmiş durumda. Yaptığı skandal açıklamalar ve dünyayı tehdit eden çıkışlarıyla son zamanların tartışmalı ismi haline gelen Trump görevden azledilirse yerine fanatik Evanjelist Mike Pence geçecek.

Mike Pence ise Omarosa Manigault tarafından kaleme alınan Unhinged adlı kitaba göre paranoid belirtiler gösteriyor. Kitapta Pence'in Hz. İsa ile görüştüğünü iddia ettiği belirtiliyor ve Pence'in akıl sağlığının yerinde olmadığı ifade ediliyor.

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump döneminin dikkati çeken gelişmelerinden biriradikal Hristiyan tarikat Evanjeliklerin Beyaz Saray'da artan etkisi oldu.

Bu etkide Donald Trump'ın Washington'daki yerleşik yapı tarafından kabul edilmemesi kadar, Evanjelik yapıya mensup Mike Pence'in Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Trump'ın, Oval Ofise taşındıktan sonra pekçok kez Evanjelik liderler tarafından ziyaret edildiği ve bu ziyaretler sırasında Beyaz Saray'da dua seansları düzenlendiği de medyaya yansımıştı.

Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliğini de uluslararası tepkiye rağmen bu şehre taşımasında Evanjelik tarikatının önemli rolü olduğu biliniyor. ABD'de yeni çıkacak bir kitap, Evanjeliklerin hedefinin sadece Trump'ın siyasetine yön vermekle sınırlı kalmayabileceğini gösteriyor. Michael D'Antonio ve Peter Eisner'ın ortak kaleme aldığı "Gölge Başkan: Mike Pence hakkındaki gerçek" adlı kitaba göre Evanjelikler Pence'i, ABD Başkanlığı görevine hazırlıyor. Kitapta son dönemde Türkiye'yi de hedef alan Mike Pence'in kişiliği hakkında da dikkat çeken bilgilere yer veriliyor.

10 YIL BAŞKAN KALACAK

Donald Trump eğer ilk görev görev süresinin ikinci yarısında görevinden azledilirse, Başkan Yardımcısı Mike Pence, sistem gereği otomatik olarak başkanlık görevine getirilecek. Bu durumda Pence sadece son iki sene değil, 2020 ve 2024 Başkanlık seçimlerinde de potansiyel olarak aday olma ve seçilme hakkına sahip olacak. Bu formül için de kritik tarih Ocak 2019. Ocak 2019'da Trump, 4 yıllık başkanlık süresinin ilk iki yılını doldurmuş olacak. Evanjelik tarikatı da bu senaryoya oynuyor.
Eğer senaryo gerçekleşirse, dünyayı kıyamete sürüklemeyi hedefleyen Evanjelikler, ABD'nin komuta-kontrol merkezi Oval Ofis'in hakimiyetini tamamen ele geçirecek. ABD'de daha önce Franklin D. Roosevelt'in görev başında ölmesi üzerine Başkan Yardımcısı Harry S. Truman başkanlık görevine Nisan 1945'te gelmiş ve Oval Ofis'teki görevini tam 8 yıl, Ocak 1953'e kadar sürdürmüştü. Truman uyguladığı siyasetle Soğuk Savaş'a yön vermişti.

TRUMP'I MUMLA ARATIR

Mike Pence'in ABD Başkanlığı görevine gelmesi halinde, mevcut uluslararası sistemi dağıtan Donald Trump'ı mumla aratacağına da kitapta yer veriliyor. Kitapta Evanjeliklerin sadık müridi Pence için, meczup, yobaz, yalancı ve zalim tanımlaması yapılıyor. Trump'ın dünyayı ayağa kaldıran Kudüs kararını aratacak ve İslamofobi'yi tırmandıracak kararların Pence tarafından rahatlıkla alınabileceği belirtiliyor.

"SEÇİLMİŞ KİŞİLER"

Kitaba göre Pence kendisini ve Evanjelik tarikatının mensuplarını seçilmiş ama baskı altındaki bir grup olarak görüyor. Evanjelik Başkan Yardımcısı çıkış yolunu, amaçlarına hizmet edecek bir liderin, "tanrının yardımıyla" düşmanlarını mağlup etmesinde ve bir Hristiyan ulus oluşturmasında görüyor.

DİN DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRÜR

Pence'in Başkanlık makamına gelmesi halinde ABD'nin bir din devletine dönüşmesinin de yolunun açılacağı ifade ediliyor. Pence'in Trump'a nazaran "kendisini tanrının görevlendirdiğine" ve ABD halkının da kendi inancı doğrultusunda şekillenmesi gereğine inanıyor. Pence her cümlesinin "tanırının sözleri" olduğuna inanıyor. Pence'e göre Trump'ın başkan olaması "tanrının isteği" ve kendisini Oval Ofis'e götürecek "tanrının büyük planının" parçası.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.