Trump, İran konusunda boş hayallere kapılmasın!

Trump, İran konusunda boş hayallere kapılmasın!

İran'daki protesto gösterilerine büyük destek veren ABD Başkanı Trump'a Tahran'dan tepkiler devam ediyor. İran Meclis Milli Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, ABD'li yetkililer İran konusunda boş hayallere kapılmamalı" dedi.

İran Meclis Milli Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Alaaddin Burucerdi, "ABD ve uluslararası emperyalizmin İslam dünyasının yanı sıra dünya çapında güvensizlik ve dengesizliği arttırmak istediğini" belirtirken, "Halihazırda Yemen, Suriye ve Irak'ta çatışmalar yaşandığı için ABD ve Siyonist Rejim böyle gerilim ve güvensizliği İran topraklarına getirmeye çalışıyor" açıklamasında bulundu.

"Son günlerde ülkenin bazı noktalarında yaşanan olaylar, vatandaşların haklı talepleri örneğin iflas eden kredi ve finansal kurumlarından aradıkları taleplerden kaynaklanıyor" ifadesini kullanan Burucerdi, "Ne yazık ki, İslam İnkılabı düşmanları ve yerli bağlantıları gösterileri kargaşa ve kaosa yönlendirmeye çalıştı" sözlerini de kullandı.

Burucerdi, "Bu olaylar, ülkemizin özgür çevresi için doğaldır. İran halkı ülkenin iç işlerine herhangi bir yabancı devletin müdahale etmesine izin vermez" dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.