Trump öldü haberi Dünya’yı ayağa kaldırdı!  Trump öldü mü?

Trump öldü haberi Dünya’yı ayağa kaldırdı! Trump öldü mü?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump hakkında ortaya atılan flaş bir haber bir anda gündem oldu. Donald Trump’ın öldüğü haberi gecenin en çok aranan ve konuşulan haberi oldu. Peki bu haberin aslı ne? İşte detaylar

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in acil olarak Beyaz Saray'a çağrılması bir anda “Trump öldü” haberlerinin çıkmasına yol açtı. Tam bu sırada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de proğramını ve ziyaretlerini iptal ederek acil bir toplantıya katılması bu iddiayı güçlendirdi.

Bu iki olay sosyal medyada bir anda “Trump öldü” ve “acil durum var”iddiaları ile paylaşılmaya başlandı.

Bir paylaşımda Donald Trump’ın fenalaşarak hayatını kaybetti iddiası ile, Trump’ın beyin kanaması geçirerek öldüğü iddiası ortaya atılınca bütün dikkatler bu yöne çevrildi.

 

Donald Trump öldü mü?

Sosyal medyadan yayılan iddialara göre, son olarak Japonya'daki G-20 zirvesine katılan Donald Trump, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Beyaz Saray bu iddialar üzerine açıklama yapmak ihtiyacı hisseti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’nin acil olarak New Hampshire'a yapacağı iptal ederek Washington'a geri dönmesinin “acil” bir durum olmadığını açıklayan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi durumun Başkan Trump veya Mike Pence'in sağlık durumuyla ilgili olmadığını ve bir ulusal güvenlik konusu da olmadığını belirtti.

Sosyal medya yıkılıyor

Trump'ın hayatını kaybettiği iddiaları ile sosyal medya dağılıyor. Sosyal medyada binlerce paylaşım ve yorum yapılan bu habere gazeteci Nevzat Çiçek de sosyal medyada yaptığı paylaşımda katılarak şu ifadeleri kullandı.

"Washington Kremlin Brüksel’deki hareketlilik nedeni ne olabilir İddialar:

1-) Denizaltı nükleer sızıntı,

2-) Trump öldü başkan yardımcısına protokol uygulanıyor,

3-) İran meselesi her şey normal...Bekleyip göreceğiz

 

Dünya bu haberle çalkalandı

 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence henüz bilinmeyen bir nedenle New Hampshire'a yapacağı ziyareti iptal ederek Washington'a geri döndü. Pence'in Beyaz Saray'a dönüşü ilk olarak 'acil durum' olarak tanımlansa da, daha sonra yetkililer durumun 'acil' olmadığı yönünde açıklamalar yaptı. Pence'in sözcüsü Alyssa Farah tarafından yapılan açıklamada, "Başkan Yardımcısı'nın Washington'da kalmasını gerektiren bir şeyler oldu. Alarm vermek için bir neden yok. New Hampshire'a yapacağı ziyareti yeniden planlamak için sabırsızlanıyor" ifadelerini kullandı. Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi ise durumun Başkan Trump veya Pence'in sağlık durumuyla ilgili olmadığını ve bir ulusal güvenlik konusu da olmadığını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.