Trump Ortadoğu'yu ateşe atacak!

Trump Ortadoğu'yu ateşe atacak!

Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn’ın “itirafçı” olacağını açıklamasıyla başı iyice sıkışan ABD Başkanı Donald Trump, Yahudilerin desteğini almak için Ortadoğu’yu ateşe verecek bir karara imza atmak üzere.

YAHUDİLERE SÖZÜ MÜ VAR?

ABD’li üst düzey bir yetkili, İsrail ve Filistin arasında tartışma konusu olan Kudüs’le ilgili olarak “Bu hafta içerisinde Trump, Kudüs’ü resmen İsrail başkenti olarak tanıyacak” dedi.

Tansiyonun her daim yüksek olduğu Ortadoğu, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarını bekliyor. Son dönemde ABD’li yetkililerin, “Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacak” ifadesini sıklıkla dile getirmesinin ardından bugün yeni bir açıklama geldi.

TRUMP KUDÜS’Ü TANIYACAK!

İsmini açıklamayan üst düzey bir ABD’li yetkili, “Çarşamba günü Trump’ın bir açıklama yapması bekleniyor. Bu açıklamada Trump’ın Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıması bekleniyor” dedi. Perşembe günü iki ABD’li yetkili Trump’ın Kudüs konusunda açıklamalarda bulunacağını söylemiş ve ABD Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacaklarını dile getirmişti.

MICHAEL FLYNN FAKTÖRÜ

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'ın suçunu kabul ederek, Ruslar'dan destek isteme talimatını Donald Trump'un verdiğini açıklaması beklenirken, gündeme gelen "Kudüs'ün İsrail'in Başkenti olarak tanınma" hamlesinin boşuna olmadığı dış politika kulislerinde ağırlıkla ifade ediliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.