Trump'ın danışmanı Bolton'dan bomba itiraf! 'Darbe yapılmasına yardımcı oldum'

Trump'ın danışmanı Bolton'dan bomba itiraf! 'Darbe yapılmasına yardımcı oldum'

Donald Trump döneminin Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bir televizyon programında kendisini, ‘başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri’ olarak tanımladı.

ABD’de Beyaz Saray’ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, bir televizyon programında kendisini, ‘başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri’ olarak tanımladı. CNN televizyonunun, 6 Ocak Kongre baskınına ilişkin özel yayınına konuk olan Bolton, ilginç bir itirafta bulundu.

Programda eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip 6 Ocak’ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton arasında tartışma yaşandı. Bolton, 6 Ocak olaylarının ‘dikkatlice planlanmış bir darbe’ olarak nitelenmesine yönelik, Trump’ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını söyledi.

 

Tapper’ın “Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok” diye karşılık vermesi üzerine Bolton, şu yanıtı verdi:

 

“Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil.”


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.