Trump'ın tehdit tweetlerine İran'dan yanıt! 'Takım elbiseli terörist'

Trump'ın tehdit tweetlerine İran'dan yanıt! 'Takım elbiseli terörist'

ABD Başkanı Donald Trump'ın tehdit tweetlerine İran'dan yanıt gecikmedi. İran Enformasyon Bakanı Jahromi Trump'a 'takım elbiseli terörist' dedi.

 

ABD Başkanı Trump'ın, General Kasım Süleymani suikastına misilleme olarak Amerikalılara saldırı düzenlenmesi halinde 'Bazıları İran kültürü için önemli olan 52 noktayı hedef olarak belirledikleri' tehdidine İran'dan yanıt geldi.

İran Ordusu Başkomutanı Musavi, İran Devlet Radyo Televizyon Kurumu'nun (IRIB) yayınladığı açıklamasında, Washington’un İran’daki 52 hedefe saldırmaya cesaret edemeyeceğini söyledi.

Musavi, "İleride, cesaretlerinin yeteceğinden şüphelendiğim olası bir çatışmada 5 ve 2 sayılarının hangi yere ait olacağı netleşir” ifadelerini kullandı.

 

'TAKIM ELBİSELİ TERÖRİST'

 

Öte yandan Trump'ın tehdit tweetlerine bir yanıt da İran Enformasyon Bakanı Jahromi'den geldi. Jahromi, Trump'ı 'takım elbiseli terörist' olarak tanımladı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunan Jahromi, "DEAŞ gibi, Hitler gibi, Cengiz gibi! Hepsi kültürlerden nefret ediyor. Trump takım elbiseli bir terörist. Çok yakında kimsenin büyük İran ulusunu ve kültürünü yenemediği tarihi öğrenecek" ifadelerini kullandı.

 

trump-siyasetcafe-005.jpg

ABD Başkanı, İran'ın ABD hedeflerine saldırması halinde ‘hızlı ve net karşılık’ verileceğini, "Eğer İran saldırırsa İran ve İran kültürü için 52 hedef belirledik. 52 rehineyi temsilen 52 hedefi vururuz" ifadeleriyle açıklamıştı.


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.