TTB'den İllere göre koronavirüsten ölümleri ve vaka sayıları iddiası

TTB'den İllere göre koronavirüsten ölümleri ve vaka sayıları iddiası

TTB corona virüs salgınının etkileri ile ilgili bir rapor hazırladı.Rapor'da şu ana kadar koronavirüsten hayatını kaybedenlerin ve vaka sayısının bazı illere göre dağılımının tespit edildiğini iddia etti.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Sağlık Bakanlığı'nın vaka açıklarken aldığı kıstasları eleştirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın her gün açıkladığı verilerin eksik olduğunu iddia eden TTB bir koronavirüs raporu hazırladı.

TTB Bazı illere göre vaka ve ölüm sayılarının tespit edildiğini iddia etti.

TTB yayımladığı koronavirüs raporunda, ''Yapılan açıklamalarda PCR testi pozitif çıkan “vaka”ların esas alındığı; hastanelerde yatan ya da ayaktan takip edilen “şüpheli/olası vaka” sayıları yer almadığı için gerçek tabloyu göstermekte çok eksik kaldığını ve bütün ısrarlarımıza rağmen Sağlık Bakanlığı toplam vakaların bölgelere,  illere göre dağılımını açıklamamıştır'' denildi.

Türk Tabipleri Birliği'nin açıkladığı rapordaki iddasına göre koronavirüs görülen illerdeki vaka sayıları şöyle:

 

İSTANBUL

30 Mart 2020 günü itibari ile İstanbul'daki kamu hastanelerinde kesin ya da şüpheli/olası Kovid-19 tanısıyla yatırılarak izlenen tedavi edilen hasta sayısı 2 binin üzerindedir.

Yoğun bakım ünitelerine yatırılan vaka sayısı 200'ün üzerindedir.

 

ttb.JPG

Raporda ,İstanbul'daki kamu hastanelerinde bugüne kadar enfekte olan hekim, sağlık çalışanı sayısı 100'ü geçtiği iddia edildi.

 

İZMİR

Raporda İzmir ile ilgili şu şu açıklamalar yapıldı:

Son iki haftada İzmir genelinde kamu hastanelerinde (üniversite, Sağlık Bakanlığı ikinci ve üçüncü basamak hastaneleri) PCR testi pozitif ve klinik olarak şüpheli pozitif vakalar dâhil hasta sayısı 700 civarındadır.

Yine bu süre içinde etkilenen hekim ve sağlık çalışanı sayısı da yaklaşık 75’tir. Bir ASM hemşiresi yoğun bakımda tedavi edilmektedir.

 

ttb-izmir.JPG

 

ŞANLIURFA

TTB raporuna göre, Şanlıurfa'daki kamu hastanelerinde servis ve yoğun bakımlarda 70'e yakın şüpheli hasta takip edilmekte olup 6 pozitif hasta izlenmektedir.

 

ttb-sanliurfa.JPG

 

DİYARBAKIR

Korona günlerinde Diyarbakır’da, yaklaşık 150 hasta Kovid-19 teşhisi veya şüphesiyle yatıyor. 6 yoğun bakım hastası mevcut. Korona nedeniyle 5 yurttaşımız yaşamını yitirdi.

 

ttb-diyarbakir.JPG

 

ADANA

Korona günlerinde Adana’da, yaklaşık 550 hasta Kovid teşhisi veya şüphesiyle yatıyor. 63 yoğun bakım  hastasından 15'i entübe. 2 si taburcu olmuş 4 hekim ve 12 sağlık çalışanı korona şüphesi ile takip edilmekte.

 

 

ttb-adana.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.