Türk Bayrağı Makedonya'da dalgalanacak

Türk Bayrağı Makedonya'da dalgalanacak

TDP Gostivar Belediyesi meclis üyelerinin her 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü bayramında, Türk Bayrağı’nın Gostivar’da göndere çekilmesi teklifi kabul edildi.

Bugün gerçekleştirilen Gostivar Belediyesi Meclis oturumunda, Türk Demokratik Partisi Gostivar Şubesi Başkanı Muhittin Kahveci’nin önerisi ve TDP Gostivar Belediyesi Meclis üyeleri Özkan Bayram ve Zülfikar Zeynullahın girişimiyle, her 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü bayramında Türk Bayrağı’nın başta Gostivar Belediye binası önünde olmak üzere tüm şehirde göndere çekilmesi için teklifte bulundular. TDP meclis üyelerinin teklifi Gostivar Belediyesi meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Böylelikle her yıl 21 Aralıkta Türkçe Eğitim Günü Bayramı münasebetiyle Gostivar Belediyesinde Türk bayrağının göndere çekilmesi Gostivar Belediysi Meclisi tarafından karara bağlandı.

-“BUGÜN TARİHE YAZILACAK GÜNDÜR”-

TİMEBALKAN’a değerlendirmelerde bulunan TDP Gostivar Şubesi Başkanı Muhittin Kahveci şu ifadeleri kullandı:

“Bugün tarihe yazılacak bir gündür, bizim önerimiz ve belediyemizdeki meclis üyelerimizin sundukları teklif ile şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi karara bağlanması ve bundan böyle her 21 Aralık günü başta belediye binası olmak üzere tüm şehirde dalgalanması için girişimde bulunduk.  Gostivar Belediye Meclisi üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edilmesi bizi bir o kadar daha çok sevindirdi. Hedefimiz bir olduğu sürece gerçekleştiremeyeceğimiz ve başaramayacağımız hiç bir iş yoktur. Türklük davası uğruna soyunduğumuz siyaset yolunda bu gibi başarıları elde etmek başta Makedonya Türkleri olmak üzere tüm Türk Dünyasını da sevindirecektir. Gostivar Belediyesinde ve tüm Makedonya’da yaşayan soydaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Gazamız mübarek olsun. Bayrak namustur.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.