Türk Futbolunun acı kaybı

Türk Futbolunun acı kaybı

Futbolseverleri yıkan ölüm haberi… İşte acı haberin ayrıntıları;

Doğan Babacan 88 yaşında hayatını kaybetti ve sevenlerini gözyaşına boğdu.

Dünya Kupası'nda görev yapan ilk Türk hakemi olan Doğan Babacan, hayatını kaybetti. 88 yaşında hayata gözlerini yuman Doğan Babacan Beşiktaş alt yapısında ayrıca futbol oynamıştı.

DOĞAN BABACAN KİMDİR?

Doğan Babacan, 5 Nisan 1930 tarihinde Hamdi ve Fatma Belkıs Babacan çiftinin 4'üncü çocuğu olarak İstanbul Beşiktaş'ta doğmuştur. Beyoğlu Lisesi'nde okudu. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Umum Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştı.

1946 yılında Beşiktaş Genç Takımı'nda futbola başladı. 1954 yılında sakatlanınca futbolu bıraktı. 1955 yılında hakemliğe başlayana kadar Beyoğluspor, Karşıyaka, Kasımpaşaspor, Emniyet ve Hacettepe kulüplerinde futbol oynadı. 1964'te ilk milli müsabakasını yönetti. 1969 yılında FIFA kokartını taktı.

1952 yılında askere gitti. Kasım 1953'te terhis oldu. 1954 yılında dizinden sakatlandığında futbolu bırakınca Yapı Kredi Bankası'na memur olarak girdi. 1960 yılına kadar muhasebe şefi olarak çalıştı. Ayrıldıktan sonra Mahalle arkadaşlarının kurduğu hastane malzemeleri satan 'Doktor Şerafettin ve Ortdür oldu. Daha sonra Elmadağ'da bir benzin istasyonu sahibi oldu.

Münih 1972 Olimpiyat Oyunlarında ve 1974 FIFA Dünya Kupası'nda Hakem olarak görev yaptı. 1974 FIFA Dünya Kupası Batı Almanya–Şili maçında Şili'li futbolcuya gösterdiği kırmızı kartla FIFA Dünya Kupası tarihinin ilk kırmızı kart gösteren hakemi oldu.

futbol1.jpgfutbol2-001.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.