Türk milletini aşağıladığı gerekçesiyle Atakan Arslan’a dava açılmıştı! Karar verildi

Türk milletini aşağıladığı gerekçesiyle Atakan Arslan’a dava açılmıştı! Karar verildi

Kamuoyunda ‘Avatar Atakan’ olarak da bilinen Çağan Atakan Arslan hakkında açılan davada karar verildi.

Çağan Atakan Arslan hakkında, bir videoda söyledikleri gerekçe gösterilerek, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddiasıyla dava açılmıştı. Atakan Arslan’ın beraatine karar verildi.

ATAKAN ARSLAN’IN BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Bakırköy 13’üncü Asliye Mahkemesindeki duruşmada sanık Çağan Atakan Arslan ve sanıkların konuya ilişkin sözleri dinlendikten sonra, davayı karara bağlayan mahkeme, tanık Murat Ismık’ın ifadesinin, sanık Arslan’ın başlangıçtan bu yana değişmeyen savunmalarını doğruladığı, sanığın söz konusu videoda verdiği cevapta, “Türk milleti” kelimesinin geçmediği ve suç kastı bulunmadığı gerekçesiyle sanık Arslan’ın beraatine karar verdi.

'KENDİSİNE İFTİRA ATANLAR'DAN ŞİKAYETÇİ OLACAK

Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan Arslan, karardan menün olduğunu, kendisine iftira atanlardan davacı olacağını söyledi.

Çağan Atakan Arslan’ın "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu düzenleyen 301. maddesi uyarınca 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.