Türkiye 50 yıl öncesine mi dönmek istiyor?

Türkiye 50 yıl öncesine mi dönmek istiyor?

ABD merkezli kamuoyu araştırma şirketi Pew Research'ün araştırmasına göre, Türkiye'de insanların yüzde 65'i, yaşamlarının bugün 50 yıl öncesine göre daha iyi olduğunu düşünüyor. Daha kötü diyenlerin oranı ise yüzde 21.

ABD merkezli kamuoyu araştırma şirketi Pew Research'ün araştırması, insanların yüzde 43'ünün bugünkü yaşamlarının 50 yıl öncesine göre daha iyi olduğuna inandıklarını, yüzde 38'lik bir kesimin ise daha kötü olduğunu düşündüklerini ortaya koydu.

Türkiye'de ise insanların yüzde 65'i, yaşamlarının bugün 50 yıl öncesine göre daha iyi olduğunu düşünüyor. Daha kötü diyenlerin oranı ise yüzde 21 ifade edildi.

50 ülke arasında bugün yaşamlarının 50 yıl öncesine göre daha iyi olduğunu söyleyenlerin en yüksek olduğu ülke yüzde 88 ile Vietnam olurken, Vietnam'ı yüzde 69 ile Hindistan, yüzde 68 ile Güney Kore, yüzde 65 ile Japonya, Almanya ve Türkiye takip etti.

ABD'de ise yaşamlarının bugün 50 yıl öncesine göre daha kötü olduğunu düşünenler çoğunlukta. ABD'lilerin yüzde 41'i yaşamlarının daha kötü, yüzde 37'si ise daha iyi olduğuna inandıklarını ifade ettiler.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.