Türkiye AB'ye üye olacak nitelikte değil

Türkiye AB'ye üye olacak nitelikte değil

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda fikir değiştirdi. Schulz, 'Bugünkü durumda Türkiye, AB'ye üye olabilecek nitelikte değil” şeklinde konuştu.

Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi son kez televizyonda canlı yayında kozlarını paylaşan Martin Schulz ve rakibi Jean Claude Juncker, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini de masaya yatırdı.


Hamburg’da Alman Birinci Devlet Televizyonu ARD tarafından düzenlen ARD-”Wahlarena” adlı programa katılan ikili, 25 Mayıs’da yapılacak AP seçimleri öncesi seçmeni ikna etmeye çalıştı.

Avrupa Halk Partisi (EVP) adına seçimlerde liste başı aday olan Lüksemburglu muhafazakar politikacı Jean Claude Juncker, AB’nin 2019 yılına kadar 5 yıllık süreyle genişlemeyi askıya almasını istedi.

Juncker’e göre, Euro krizinin atlatılabilmesi ve işlerin yeniden düzene konması için 28 üyesi bulunan AB’nin artık daha fazla genişlemek yerine iç sorunlarına odaklanması gerektiğini öne sürdü.

Sosyal Demokratların bir numaralı adayı AP Başkanı Alman politikacı Martin Schulz ise Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki eski tutumunu değiştirdi.

Daha önce Türkiye’nin üyeliğini savunan Schulz, “Türkiye, bugünkü durumda AB’ye üye olabilecek nitelikte değil!” açıklamasında bulundu.

Juncker ise “Twitter’ı yasaklayan geleceği anlamamıştır.” diyerek Türkiye’nin demokrasi yolunda daha atacak çok adımının olduğunu savundu.

Pazar günü yapılacak seçimlere AB’nin 28 ülkesinden 400 milyon kadar seçmen katılacak ve Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nun 751 milletvekilini belirleyecek.

Son yapılan anketlere göre seçimlere katılım oranı bir hayli düşük olacak. 5 yıl önceki seçimlerde katılım yüzde 43’lerde kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.