Türkiye, Afrika’da Hapkido Birliği Kurdurttu

Türkiye, Afrika’da Hapkido Birliği Kurdurttu

Türkiye, Afrika’da günlük hayatta kullanılan eşyaları birer silaha dönüştürmeyi öğreten Hapkido sporu dalında birlik kurdurttu.

11-12 kasım 2017 tarihleri arasında Fas'ın Marakeş şehrinde bir araya gelen 11 Afrika ülkesi delegeleri Türkiye'nin başkanlığında ilk defa Hapkido spor dalında bir araya gelip Afrika birliğini kurdular.
WAHA’nın (World All Hapkido Association) dönem başkanı olan Şükrü Kınataş ve WAHA Başkan Yardımcısı Muhammed El Hibari'nin (Fas) girişimleriyle kurulan WAHU (Waha Africa Hapkido Union) Afrika Hapkido birliğinin ilk genel kuruluna Angola, Demokratik Kongo, Cezayir, Kamerun, Libya, Mali, Moritanya, Tunus, Senegal, Fas ve Türkiye katıldı. 
Marakeş'te yapılan genel kurulda Fas'tan Muhammed el Hibari Birliğin Başkanlığı'na getirildi. Türkiye'den Şükrü Kınataş ise Onursal Başkanlığa seçildi.


-Eşyaları Silaha Dönüştürme Sanat-


Hapkido geniş bir yelpazede, kol ve ayak eklem kilitlemeleri, fırlatma, her türlü ayak teknikleri, el teknikleri ile akrobatik jimnastik, eğme, bükme ve sinir noktalarına baskı tekniklerinin yanında ateşsiz her türlü silahı ustaca kullanmayı, günlük hayatta kullanılan eşyaları birer silaha dönüştürmeyi öğretir.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.