Türkiye Ambulans Uçak Gönderiyor Somali’de Otel Önünde Dehşet Ölü Sayısı ise...

Türkiye Ambulans Uçak Gönderiyor Somali’de Otel Önünde Dehşet Ölü Sayısı ise...

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun en kalabalık bölgesinde otelin girişinde bomba yüklü kamyonet ile yapılan saldırıda yaşamlarını yitirenlerin sayısı 231'3 çıktı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tıbbi yardım götürmesi ve yaralıları Türkiye'ye getirmesi için Somali'ye askeri ambulans uçak gönderilmesi talimatı verdi.

Somali'de güvenlik yetkilileri, ülkenin başkenti Mogadişu'da Safari Otel'in girişinde bomba yüklü kamyonetle yapılan saldırıda en az 231 şahıs yaşamını yitirdi. 

Somali Devlet Başkanı Muhammed Abdullahi Muhammed, üç günlük ulusal yas ilan etti.

Otelin önünde K5 kavşağında yaşanan patlamanın şiddetiyle otelin bir bölümü çökmüş durumda, çok sayıda ise enkaz altında kalanlar oldu.

Polis yetkilileri, kentin Medina ilçesinde yaşanan ikinci bombalı saldırıda iki şahısın yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Patlama, Somali'de faaliyet halinde olan El Kaide bağlantılı Eş Şebab'ın 2007'senesinde başlattığı ayaklanmadan beri bölgede yaşanan en ölümcül saldırı olduğu söyleniyor.

TÜRKİYE AMBULANS UÇAK GÖNDERİYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Somali'de yaşanan terör saldırısına ait, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir askeri ambulans uçağı tıbbi yardım götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek için bugün yola çıkıyor.

Kalın, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada, Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı terör saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.