Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan’dan dost girişimi

Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan’dan dost girişimi

Türkiye-Azerbaycan-Pakistan üçlü dışişleri bakanları toplantısı Bakü’de gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde Bakü'de 30 Kasım'da ilke defa düzenlenecek Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısına ve 1 Aralık'ta düzenlenen Afganistan'a ilişkin Asya'nın Kalbi - İstanbul Süreci Yedinci Bakanlar Konferansına katılacak.

ÜÇ ÜLKE ARASINDA DOSTLUK GELİŞTİRİLECEK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısında, dost ve kardeş üç ülke arasındaki ilişkilerin her alanda daha da geliştirilmesi imkânlarının ele alınacağı ayrıca, bölgesel ve uluslararası konular hakkında da görüş alışverişinde bulunulacağı bildirildi. Açıklamada, Çavuşoğlu'nun bu toplantı vesilesiyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

ASYA'NIN KALBİ ÜLKELERLE İKİLİ GÖRÜŞME

Açıklamada " İstanbul Süreci " ile ilgili olarak da şöyle denildi:

“Afganistan'a her alanda destek olmak amacıyla, bölgesel işbirliği ve dayanışmayı pekiştirmeyi hedefleyen İstanbul Süreci, ülkemizin öncülüğünde 2 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen "Afganistan için İstanbul Konferansı"yla hayata geçirilmiştir. Türkiye, İstanbul Süreci'ndeki aktif rolünü sürdürmektedir. Bu defa, Afganistan ve Azerbaycan'ın eşbaşkanlıklarında toplanacak Bakanlar Konferansına ülkemizin yanı sıra, 14 bölge ülkesi ile birlikte süreci destekleyen ülkeler, ayrıca bölgesel ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılması beklenmektedir. Sayın Bakanımızın konferans marjında Asya'nın Kalbi ülkelerinin Dışişleri Bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülmektedir.” siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.