Türkiye, Fransa ve Almanya’da emekli askerlerin hükümetlere ‘muhtıra’ vermeleri tesadüf mü?

Türkiye, Fransa ve Almanya’da emekli askerlerin hükümetlere ‘muhtıra’ vermeleri tesadüf mü?

Fransa'da kimi emekli generallerin hükümete mektup yazarak iç savaş uyarısı yapmaları ve çıkan tartışmalar bitmeden aynı ülkede bu kez görevdeki generaller dahil bir kısım general ikinci bir mektup yazdı.

Emekli emniyet müdürü istihbarat uzmanı Bülent Orakoğlu Yeni Şafak'taki köşesinde emekli generallerin yazdığı mektupları değişik ülkelerdeki olayları örnekleyerek değerlendirdi.

"Biden ABD Başkanı seçildikten sonra dünyanın yeni bir soğuk savaş sürecine gireceğine işaret eden açıklamalar yapmıştı. Biden 740 milyar dolarlık savunma bütçesinde, ABD Özel Kuvvetleri’nin, ABD’nin ortaklarına Gayrinizami Harp (GNP) için destek yetkisinin arttırılacağını özellikle belirtmişti. Bu gelişmeyle birlikte 2018 yılındaki Ulusal Güvenlik Stratejisi’nin eki olarak gayrinizami harp belgesinin özetinin yayınlanması Gladyo döneminin güçlendirilmiş olarak faaliyete geçirildiğini net bir şekilde ilan ediyordu." diye yazan Orakoğlu  "ABD Başkanı Biden ülkesinin hegemonik gücünü tekrar kazanması için Ortadoğu, Uzakdoğu, Kafkaslar başta olmak üzere dünyayı resmen kan gölüne çevireceklerini örtülü olarak açıklıyordu. Hedefinde görünür olarak Rusya, İran ve Çin varsa da daha sonra yaşanan gelişmeler öncelikle örtülü olarak Türkiye başta olmak üzere Almanya ve Fransa’yı hedef alıyordu. Çünkü bu üç ülkede de emekli ve muvazzaf askerler Türk ve Avrupa Gladyo’larının kışkırtmalarıyla iktidarlara muhtıra vermişlerdi. Bu durum Biden’in Gladyo şebekelerini bu ülkelerde uyandırılarak Türkiye ve bazı Avrupa ülkelerinin liderlerini hedef aldığının da işaretlerini taşıyor zannımca!" dedi.

Bülent Orakoğlu'nun yazısından bazı ilginç bölümler şöyle:

"Fransa, aralarında emekli generallerin de bulunduğu binlerce askerin imzaladığı ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a ülkede iç savaş uyarısının yapıldığı E-Muhtıra’yı tartışırken, Almanya’da da binlerce emekli askerin Telegram adlı mobil mesajlaşma uygulaması üzerinden bir araya gelerek, Berlin’de ayaklanma ve darbe planladıkları ortaya çıktı. Aslında Almanya’daki askerlerin de darbeci bir zihniyete sahip oldukları, 2017 ve 2018 tarihlerinde Almanya’nın kıl payı darbelerden kurtulduğu ortaya çıktı. Geçen sene bir yedek subayın bilgisayarında Almanya’nın önde gelen bakan ve siyasetçilerinin isim, telefon ve özel adreslerinin bulunduğu, suikast hedefli bir liste ele geçirilmişti. Darbeci askerlerin büyük bir saldırı düzenleyerek, saldırıyı mülteciler yapmış gibi göstermeyi planladığı ortaya çıkmıştı. 2018 yılında ise ise, 'Hannibal’ın Gölge Ordusu' adı verilen gruba karşı yürütülen gizli operasyonda, tamamı askerlerden oluşan ve aralarında bir albayın da bulunduğu oluşumun, 'X Günü' adını verdikleri bilinmeyen bir tarihte, Almanya’daki siyasetçilere yönelik suikastlar yaparak, iç savaş çıkartmayı, ardından da darbe planladığı belirlenmiş, çok sayıda asker ordudan uzaklaştırılmıştı.

"Günümüzdeyse önce Berlin’de yayınlanan Der Tagesspiegel gazetesinde çıkan ve ardından güvenlik birimlerince de doğrulanan habere göre, 'Emekli ve Eski Askerler Grubu' adı altında bir araya gelen yaklaşık 13 bin emekli ve eski asker, koronavirüs salgını kapsamında Merkel hükümeti tarafından alınan karantina kurallarını eleştiren veya salgının varlığını inkar eden hareketin içine sızmayı ve Berlin’de düzenlenen gösteri ve mitinglerde olay çıkartıp, devlet kurumlarına yönelik saldırılar düzenlenme planları konusunda iletişim içerisindeydiler. Almanya’daki grubu kuran, ismi gizli emekli askerin diğer grup üyelerine 'Asker olarak vazife yemini ederken, Alman halkını koruyacağımıza ant içtik. Halkımızın şimdi bize ihtiyacı var. Bu hükümeti devirmemiz gerekiyor. Berlin’i kuşatın' şeklinde bir mesaj gönderdiği, bir diğer grup yöneticisinin ise 'Savaşa gitmiyoruz. Savaşın tam ortasındayız' şeklinde fikir belirttiği saptandı. Bu grup da Alman İstihbaratı tarafından etkisiz hale getirildi. İşin ilginç yanı Alman istihbaratı ile Almanya’daki Gladyo yapısının iç içe girmiş iki yapı olması!!"

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.