Türkiye-Pakistan-Azerbaycan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı

Türkiye-Pakistan-Azerbaycan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Şeyh Mahmud Kureyşi ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un katılımıyla Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Türkiye-Pakistan-Azerbaycan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı yapıldı.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Arif Alvi tarafından kabul edilen ve daha sonra Pakistanlı mevkidaşı Şeyh Mahmud Kureyşi ile görüşen Bakan Çavuşoğlu, ardından Pakistan Başbakanı İmran Khan ile görüştü.

Başbakanlık konutunda gerçekleştirilen görüşmenin ardından Çavuşoğlu, Türkiye-Pakistan-Azerbaycan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısına katıldı. Toplantı Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Şeyh Mahmud Kureyşi ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un katılımıyla başladı.

 

PAKİSTAN'DA BAŞKONSOLOSLUK

Çavuşoğlu'nun Pakistan ziyareti kapsamında Türkiye'nin Karaçi Başkonsolosluğunun yeni binasının resmi açılışını gerçekleştirmesi de bekleniyor.

PAKİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI


Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi: "(Türkiye-Azerbaycan-Pakistan) Üçlü işbirliğimizi yoğunlaştırmaya ve derinleştirmeye karar verdik"

 

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANI

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: "Pakistan ve Türkiye'den firmaları, kurtardığımız toprakların yeniden inşasına katılması için davet ediyorum"

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Türkiye-Azerbaycan-Pakistan toplantısı) Bugün güvenlik, istikrar ve refahı artırma konusunda önemli kararlar verdik"


Üçüncü görüşmeyi Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Bu tür toplantıları daha sık yapmaya karar verdik. Yani 3-4 yıl daha beklememize gerek yok” dedi.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.