Türkiye sınırına El Kaide bayrağı astılar

Türkiye sınırına El Kaide bayrağı astılar

TÜRKİYE SINIRINDA EL-KAİDE BAYRAĞI

 

Suriye Halep kentine bağlı Cerablus kasabası IŞİD ile İslami Cephe grupları arasında çıkan çatışmalardan ardından El Kaide’nin Suriye-Irak uzantısı olan IŞİD’in kontrolüne geçti. IŞİD Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki sınır kapısına kendi bayrağını çekti.

EL KAİDE ŞERİAT İLAN ETTİ
 
İslami Cephe kontrolündeki Cerablus'un, yaklaşık iki hafta süren çatışmaların ardından IŞİD grubuna geçmesi üzerine kasabadaki kamplarda barınan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeli mültecilere baskılar arttı.IŞID kadınlara sokağa çıkma yasağı getirirken hasta olanların tedavilerine izin vermiyor. IŞİD kontrolünde olan bölgelere gelen yardımları da kontrol etmeye başladı. Bölgeden gelen haberlere göre örgüt gelen yardımların bir kısmına el koyuyor.
El Kaide Suriye’de bölgelere siyah bayraklarını göndere çekerek şeriat ilan ediyor.
 
El ilanları hazırlanan IŞID militanları yönetimi devraldıkları kentlerde siyah bayrağı göndere çektikten sonra halkın şeriata uygun olarak nasıl yaşaması gerektiğini anlatan kurallarını da bu kitapçıklarda anlattı.IŞID ele geçirdiği her şehre bir lider atıyor. Bu lider Şeriat mahkemesinin başına geçiyor. Halk arasındaki anlaşmazlıklar ve işlenen suçlar bu mahkemede görülüyor.
 
 
Dış Haberler Müdürü / Güngör YAVUZASLAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.