Türkiye Suriye'de otoritesini kaybetti

Türkiye Suriye'de otoritesini kaybetti

Rusya'dan yapılan açıklamada Türkiye merkezli Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK), Birleşmiş Milletler Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura'nın önerisini reddederek otoritesini kaybettiği belirtildi.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “İstanbul merkezli SMDK’nın her geçen gün otoritesini kaybettiğini görüyoruz. Bu yapının Suriye halkının meşru tek temsilcisi olma statüsünü devam ettirmesi mümkün değil.” eleştirisi getirdi.

“IŞİD’E TOYOTALARI ABD VE İNGİLTERE VERDİ”

IŞİD’in elinde bulunan arazi araçları ile ilgili de suçlamada bulunan Zaharova, “Herkes IŞİD militanlarının elinde bu kadar fazla Toyota marka arazi aracının nasıl bulunduğunu soruyor. Bu sorunun cevabını Japonya’da aramamamız lazım. Bunu kimse beklemiyordu. Ancak Toyota marka arazi araçlarını Suriye’ye Amerikan ve İngiliz meslektaşlarımız gönderdi.” iddiasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü dün Moskova ve Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi’nin düşürülen Malezya yolcu uçağı ile ilgili raporlarına da değindi. Hollanda’nın füzenin nereden atıldığı ile ilgili raporda bilgiye yer vermemesine rağmen ABD’nin bunu çarpıttığını ve kamuoyunda fikir oluşturmaya çalıştığını söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.