Türkiye'de bir tutuklu Alman daha serbest bırakıldı

Türkiye'de bir tutuklu Alman daha serbest bırakıldı

Nisan ayında Türkiye'de gözaltına alınan Alman vatandaşı David Britsch tahliye oldu.55 yaşındaki Britsch Almanya'ya döndü. Tahliyeyi olumlu karşılayan Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel karar için "İlişkilerdeki gerginliğin giderilmesine yarayacaktır" dedi.

DW Türkçe'ye göre, yürüyerek Kudüs'e gitmek isterken geçen Nisan ayında Türkiye'de gözaltına alınan Alman vatandaşı David Britsch'in serbest bırakıldığı belirtildi. Britsch'in özgürlüğüne kavuşmasının ardından da ülkesine döndüğüne dikkat çekildi.

Britsch'in serbest bırakılması üzerine bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ise, kararı iki ülke ilişkileri açısından olumlu bir adım olarak niteledi.

-"OLUMLU MESAJLARA BİR YENİSİ EKLENDİ"-

Gabriel, Britsch'in serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken "böylece aylardır süren sınır dışı hapsi belirsizliğinin sona erdiğini ve Britsch'in Türkiye'den ayrılmasına izin verilmesinin olumlu mesajlara bir yenisini eklediğini" ifade etti.

Şimdiye kadar altı Alman'ın tahliye edildiğini ya da haklarındaki yurtdışına çıkma yasağının kaldırıldığını ifade eden Gabriel, "Bu kararlar yeniden adım adım güven oluşmasına, ikili ilişkilerdeki gerginliğin giderilmesine yarayacaktır" açıklamasında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile diyaloğu devam ettirmeyi kararlaştırdıklarını da sözlerine ekledi.

Habere göre, Kasım 2016'da Almanya'dan yola çıkan David Britsch, Şubat ayında Türkiye'ye giriş yapmış ve Suriye yönünde yoluna devam etmişti. Suriye sınırı yakınlarında birkaç kez kontrol edildikten sonra gözaltına alınmıştı.

Britsch, Nisan ayından bu yana Erzurum'un Aşkale ilçesindeki bir gözaltı merkezinde tutulduğu belirtildiği haberde "Alman hükümeti, aralarında Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in de bulunduğu en az 7 Alman vatandaşının daha Türkiye'de tutuklu olduğunu tahmin ediyor" ifadelerine yer verildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.