Türkiye'nin Ayasofya kararı Rumları rahatsız etti!

Türkiye'nin Ayasofya kararı Rumları rahatsız etti!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinden rahatsızlık duydu. Rum lider, bu kararın uygar dünya ile sorunlara neden olduğunu öne sürdü.

Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinden rahatsız olanlar arasında Güney Kıbrıs Rum Kesimi de var. Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ayasofya'nın fotoğrafına yer verdi.

 

"YENİ BİR SORUN ORTAYA ÇIKARDI"

Durumdan memnun olmayan Anastasiadis, cami kararının uygar dünya için sorun oluşturduğunu savundu. Rum lider, şöyle dedi: "Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi, uygar dünya ile onu temsil eden uluslararası kuruluşlar için yeni bir sorun daha ortaya çıkarmaktadır."

"DÜNYA MİRASINA YAPILMIŞ TARİHİ BİR SAYGISIZLIK"
Açıklamasında tepki çeken sözler sarfeden Nikos Anastasiadis, "Hristiyanların tamamı için duygusal bakımdan özel değeri olan bir dünya mirasına yapılmış tarihi bir saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

RUM KESİMİ'NİN AYASOFYA RAHATSIZLIĞI
Ankara'nın uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiğini savunan Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristosulidis de, "Türkiye'nin Ayasofya konusundaki davranışlarını kınıyoruz. Türkiye'yi uluslararası yükümlülüklerine uymaya çağırıyoruz" diye konuşmuştu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.