Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi'nden Aliyev'e güven mektubu

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi'nden Aliyev'e güven mektubu

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Bağcı, Aliyev'e güven mektubunu takdim etti.

Nisan ayı başında yeni görevine başlayan Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e güven mektubunu sundu. Cumhurbaşkanı Aliyev, kabulde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin en yüksek seviyede olduğunu dile getirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi, Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı kabul etti. Dün gerçekleşen kabulde Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ve Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali de yer aldı. Büyükelçi Bağcı, Cumhurbaşkanı Aliyev’e güven mektubunu takdim etti. Aliyev, Büyüelçi Bağcı’nın Bakü’de kendini evinde hissedeceğine emin olduğunu kaydetti.

Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan’ın dostluk ve kardeşliğin halihazırda en yüksek seviyede olduğunu dile getirerek, “2. Karabağ Savaşı, Türkiye ve Azerbaycan’ın bir arada olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi ve sevgili kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği bize moral verdi. Çünkü savaşın ilk saatlerinden itibaren Türkiye ve Cumhurbaşkanı bize manevi ve siyasi destek verdi. Bu manevi ve siyasi destek savaşın son gününe kadar sürdürüldü.” dedi.

Büyükelçi Bağcı da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ileterek, “Görev sürem boyunca ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve ilerletmek için çaba göstereceğim.” dedi. Kabulün ardından, Cahit Bağcı, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrinin bulunduğu Fahri Hıyaban’ı ziyaret etti. Haydar Aliyev’in anıt mezarına çelenk bırakan ve dua eden Bağcı, daha sonra 20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hıyabanı’nda da Ebedi Ateş Anıtı’na çelenk bıraktı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.