Türkiye'ninTürkmen Muamması

Türkiye'ninTürkmen Muamması

CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKANI VE BAKANI DA MI YANILTIYORLAR?

Gaziantep sınırında 6 aydır 500 Türkmen aile bekletiliyor. TIR’ın gönderileceği iddia edilen Hatay-Reyhanlı sınır kapısından gönderilen yardımlar Türkmenlere ulaşmıyor.



Hatay’ın Kırıkhan İlçesi Reyhanlı yolu üzerinde durdurulan ve içinde mühimmat olduğu ileri sürülen TIR ile ilgili Türk İçişleri Bakanı Efkan Ala “TIR’da Türkmenlere götürülen yardım var. Siz içini biliyor musunuz? Herkes işini bilecek" demişti. Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yavuzaslan İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklamalarında tezat olduğunu Suriye Türkmenlerine yardımların Gaziantep ve Kilis’teki sınır kapılarından gerçekleştirildiğini Reyhanlı sınır bölgesininim Suriye’de faaliyet gösteren Arap İhvan gurupları ile Nusra Cephesi’nin kontrolünde olduğunu açıkladı.

Reyhanlı karşısı’’ İDLİP’’

Yavuzaslan bölgenin çok karışık bir yapıya sahip olduğunu belirterek’’Hatay sınır kapısının Suriye tarafı İDLİP bölgesinde Türkmen varlığı olarak 5 köy bulunuyor. Bölge yer yer Esad güçleri ve El Kaide bağlantılı muhalif gurupların elinde. Sınıra en yakın Türkmen bölgesi Kilis'in güneyinde Azez Kazası. Bu bölgeye yardımlar ise Kilis Sınır kapısından gidiyor. Reyhanlı sınır kapısından giden yardım tırları Azez bölgesine ulaşmıyor’’dedi.

TÜRKMENLER 6 AYDIR KAPIDA BEKLETİLİYOR

Suriye'de Türkiye'ye mülteci akını sürüyor. Türkiye Gaziantep Bölgesinden geçişleri durdurduğu için Carablus’ta  yaklaşık 6 bin mülteci zor kış şartları ile mücadele ediyor. Kampta yaklaşık Bin 500 Türkmen bulunuyor. Halep'e bağlı Carablus'da bulunan mülteci kampında 500 Türkmen aile Türkiye’ye geçmek için kış şartlarında bekliyor. Haber kaynaklarına göre 6 aydır Türkiye sınırında bekletilen aileler tüm girişimlere rağmen Türkiye’ye girişleri sağlanamadı. Aileler arasında yaşlılar ve çocuklarda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.