Türkiye'siz olmayacağını sonunda anladılar! ABD'den F-16 satışına yeşil ışık

Türkiye'siz olmayacağını sonunda anladılar! ABD'den F-16 satışına yeşil ışık

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin ABD Kongresi'ne mektup gönderdi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin daha önce başvurusunu yaptığı F-16 uçaklarının satışıyla ilgili ABD Kongresi'ne bir mektup gönderdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD Kongresi'ne gönderilen mektupta, Biden yönetiminin Türkiye'ye potansiyel F-16 savaş uçağı satışının ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağı ve NATO'nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceğine inandığı belirtildi.

 

'GEREKEN BEDEL ÖDENDİ'

 

Mektupta, "Türkiye-ABD ilişkileri gergin ama Türkiye S-400 alımından dolayı F-35 programından çıkartılarak gereken bedeli ödedi" ifadesi kullanıldı.

 

40 ADET F-16 İÇİN BAŞVURU YAPMIŞTI

 

Türkiye, geçtiğimiz yılın son aylarında Amerika Birleşik Devletleri'nden 40 adet F-16 satın almak için başvuru yapmıştı. İletilen teklif mektubunda, TSK envanterinde bulunan 80 adet F-16 uçağının modernize edilmesi talebi de yer alıyordu. Anlaşmanın tamamlanması için ABD bürokrasisinin onay sürecinin sonuçlanması bekleniyordu.

 

ERDOĞAN TALEBİNİ İLETMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart'ta ABD Başkanı Biden ile Rusya- Ukrayna krizini görüşmüştü. Erdoğan bu görüşmede Türkiye'nin ABD'den 40 yeni uçak alımını ve mevcut F-16'ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini belirterek, savunma sanayii alanında Türkiye'ye yönelik tüm haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının da çoktan geldiğini dile getirmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.