UEFA Başkanı sert tepki: Şampiyonlar Ligi formatı değişiyor

UEFA Başkanı sert tepki: Şampiyonlar Ligi formatı değişiyor

UEFA Başkanı Ceferin 'Avrupa Süper Ligi' adıyla kurulan yeni girişim için sert ifadelerde bulundu.

İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 futbol kulübünün katılımıyla 'Avrupa Süper Ligi' adıyla kurulan yeni girişim, UEFA ve FIFA'ya diyalog çağrısında bulunurken UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'den sert açıklamalar geldi.

Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'na katılamayacaklar 

 

Planının 'tamamen açgözlülükle beslenen seçkin birkaç kulüpten gelen utanç verici, kendine hizmet eden bir teklif' olduğunu söyleyen Ceferin,  'Avrupa Süper Ligi'ne katılan oyuncuların hiçbir maçta milli takımlarını temsil edemeyeceklerini açıkladı; "Görüşüm buna katılan tüm oyuncu ve takımların FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda yer almasının bir an önce yasaklanması yönünde" dedi.
 

Ceferin, "Bazı insanlar için dayanışma diye bir şey yok, birlik olma diye bir şey yok... Onlar için tek gerçek şey cepleri" eleştirisi yöneltti.
 

'En büyük hayal kırıklığını Juventus Başkanı yaşattı'
 

Juventus Başkanı Andrea Agnelli ve Manchester United Başkanı Ed Woodward'a tepki gösteren Ceferin şu ifadeleri kullandı: "Hayatımda birçok şeyi gördüm, birçok insanla tanıştım ancak Woodward ve Agnelli gibisini görmedim. Woodward beni geçen perşembe arayıp çok memnun olduğunu, reformlarımıza destek verdiğini, konuşmak istediği tek meselenin finansal fair play olduğunu söyledi ama belli ki o sırada başka bir şeye imza atıyormuş. En büyük hayal kırıklığını Agnelli yaşattı. Onun kadar sık ve mütemadiyen yalan söyleyen birini tanımadım. İnanılmaz bir şey. Yakınımızda bu kadar yılan olduğunu bilmeyecek kadar safmışız ama şimdi biliyoruz."
 

Şampiyonlar Ligi formatı değişiyor 
 

Ayrıca 2024-2025 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne 36 takım katılacak, maçlar lig usulüne göre oynanacak. Yeni format 'Avrupa Süper Ligi'ndeki kulüpler olmasa da hayata geçecek. 

Euro 2020'ye ev sahipliği yapacak kentlere dair nihai karar da cuma gününe kadar ertelendi. 

 

TÜRKİYE'DEN DE SERT TEPKİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Süper Ligi'nin 'katılımcılık' ilkesiyle çeliştiğini söyledi.

Kasapoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa Süper Ligi projesinin futbolun yanı sıra bütün spor organizasyonlarının bir değeri olan 'katılımcılık' ilkesiyle çeliştiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, ayrıca "Futbolda mevcut koşulların el birliğiyle geliştirilmesi gerektiğini düşünmekle birlikte; tüm spor camiasının, sporun katılımcı ve birleştirici ruhu için birlikte hareket edeceğine inanıyorum" görüşlerine yer verdi.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.