UEFA Başkanı'ndan  “korona virüs” açıklaması

UEFA Başkanı'ndan “korona virüs” açıklaması

UEFA Başkanı'ndan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi ve “korona virüs” açıklaması

Çin’de başlayan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan Covid-19 (korona) virüsünden Avrupa ülkeleri de nasibini almaya başladı. En son İtalya’da görülen virüs ve karantina haberleri spor olaylarını da etkilemeye başladı.

UEFA İkinci Başkanı Michele Uva İtalyan radyosu Rai’ye konuşarak, korona virüsü nedeniyle EURO 2020'de şehir değişikliği yapılabileceğini, tehdidin devam etmesi halinde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne de ara verebileceklerini ifade etti.

İşte o konuşmadan bazı satır başları;

“Ev sahibi ülkelerin bu konudaki kararlarına göre hareket edeceğiz. Biz turnuvayı iptal etmek ya da herhangi bir şehir değişikliği yapmak istemiyoruz. Ancak ev sahibi ülkelerden birisi virüse karşı garanti vermezse o zaman şehir değişikliği durumuna bakabiliriz” yanıtını verdi.

“Şu an gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Her ülkenin durumunu ayrı ayrı değerlendiriyoruz. UEFA olarak her ülkenin virüs hakkında vereceği kararı değerlendireceğiz. Eğer bu virüs Avrupa’da bir tehdit haline gelirse ve istemediğimiz noktaya ulaşırsa, UEFA Şampiyonlar Ligi’ni ve UEFA Avrupa Ligi’ni durdurmak zorunda kalabiliriz.”

Geçtiğimiz hafta da İtalya Serie A Ligi’nde virüs sebebiyle maçlar ertelenmiş, Japonya Ligi’nde de ligler durdurulmuştu.

EURO 2020, 12 Haziran’da Roma’da İtalya-Türkiye maçı ile başlayacak.

OLİMPİYATLAR DA TEHLİKEDE ALTINDA!

AP’ye konuşan, IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) üyesi Dick Pound, Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için şimdilik bir iptal ya da erteleme kararı almalarının şu an söz konusu olmadığını söyledi ve

“Olimpiyat Oyunları için önümüzde üç ay var. Korona virüsün gelişimine göre duruma bakacağız. Buraya gelecek binlerce sporcu ve milyonlarca seyircinin güvenliğini tehlikeye atacak bir olaya izin vermeyiz. Mayıs ayında Olimpiyat Oyunları’nı düzenleyip düzenlemeyeceğimiz hakkında kararımızı vereceğiz. Eğer korona virüs, İspanya Gribi gibi milyonlarca insanın ölümüne sebep olan bir virüse dönüşürse tabi ki tedbirimizi alacağız. Olimpiyat Oyunları’nın iptal edilmesi de bu tedbirlerden biri… Bu yeni bir savaş ve bununla yüzleşmeliyiz. Olimpiyat Oyunları’nın başka bir şehirde yapılması söz konusu değil… Tokyo uzun zamandır bu organizasyona hazırlanıyor. Umarım korona virüs kısa sürede kontrol altına alınır” dedi.

Olimpiyat oyunları tarihte sadece II. Dünya Savaşı’nda iptal edilmiş onun dışında kesintisiz devam etmişti.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.