Uğur Mumcu ölümünün 30. yıl dönümünde anıldı

Uğur Mumcu ölümünün 30. yıl dönümünde anıldı

30 yıl önce Ankara'daki evinin önünde, otomobiline yerleştirilen bomba ile öldürülen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu anıldı.

Bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 30. yıl dönümünde anılıyor.

Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars da babasının cenaze töreninde çekilen fotoğraf karesini sosyal medyadan paylaşarak “30 yıl önce… 11 yaşındaydım, 41 yaşımdayım. Halen bombayı koyanı ve emri vereni bilmiyoruz” notunu düştü.

Haberleri, köşe yazıları ve kitaplarıyla Türkiye'nin yakın tarihinde büyük bir iz bırakan gazeteci-yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde suikasta uğradı.

Uğur Mumcu evinden çıkıp aracına bindiğinde araçtaki bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Yapılan araştırmalar sonucu Uğur Mumcu'nun aracına C4 tipi bir patlayıcı konduğu tespit edildi. Uzun yıllar süren yargı süreci sonunda 7 sanıktan üçüne müebbet hapis cezası verildi.

 

BABASINI SUİKASTIN 30. YILINDA ANDI: "11 YAŞINDAYDIM…"

 

Bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu ise ölümünün 30. yıl dönümünde anılıyor. Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars da babasının cenaze töreninde çekilen fotoğraf karesini sosyal medyadan paylaştı. Aybars sosyal medya hesabından fotoğraf karesiyle birlikte "30 yıl önce… 11 yaşındaydım, 41 yaşımdayım. Halen bombayı koyanı ve emri vereni bilmiyoruz" notunu düştü.

 

BOMBAYI KOYAN HÂLÂ BULUNAMADI, KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

 

Uğur Mumcu'nun ölümü ardından açılan davada bombayı araca koyduğu belirtilen firari sanık Oğuz Demir'in firari olduğu belirten Özge Mumcu Aybars ,ikinci iletisinde ise "Bombayı koyanın adı davaya göre Oğuz Demir, eşkâl resmi var ve son davada kırmızı bültenle arama çıkartıldı" ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.