Ukrayna'da çatışma başladı : 11 ölü

Ukrayna'da çatışma başladı : 11 ölü

Ukrayna'da beklenen çatışmalar bugün başladı, ilk gelen bilgiler 11 kişinin hayatını kaybettiği şeklinde

Ukrayna günlerdir ülkenin doğu bölgesine yapılacağını belirttiği operasyona başladı. Ukrayna birlikleri Slavyansk kasabasına girdi...Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde Rusya yanlısı silahlı milislerin işgal ettiği ve üs haline getirdiği Slavyansk kasabasına Kiev tarafından gönderilen askeri birliklerin girdiği duyuruldu. Ukrayna geçici Devlet Başkanı Turçinov, operasyonunun amacının Ukrayna vatandaşlarını korumak, terörü ve Ukrayna'yı parçalamak isteyenleri durdurmak olduğunu belirtti. Turçinov , Kramatorsk'daki askeri havaalanının Rusya yanlılarından geri alındığını açıkladı.


Ukrayna günlerdir ülkenin doğu bölgesine yapılacağını belirttiği operasyona başladı. Donbass Milis Birliği Sözcüsü Sergey Tsıplakov, Ukrayna ordusunun Slavyansk'a girdiğini ve kente saldırının başladığını açıkladı. RIA Novosti ajansının verdiği habere göre de Sergey Tsıplakov, “Slavyansk’a zırhlı piyade araçları ve çok sayıda asker giriyor. Arkadaşlarımız savunmaya hazırlanıyor” dedi. Federal yapı taraftarlarının temsilcisi, RIA Novosti ajansına yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun zırhlı araçlarla Slavyansk kentinin tüm giriş ve çıkışlarını kapattığını belirtti.

ÇATIŞMALAR BAŞLADI


Nerdun Hacıoğlu’nun Hürriyet’te yer alan haberine göre, Ukrayna’da Silahlı Kuvvetlerin de devreye girmesiyle Donetsk bölgesinde başlatılan terörle mücadele operasyonunda ordu birlikleriyle Rusya yanlısı silahlı milisler arasında ilk sıcak temasın Krematorsk ile Slavyansk kasabası arasında yer alan havalimanında yaşandığı bildirilmişti.

Unian ajansının aktardığına göre çatışmalar TSİ 15.39 civarında başladı. İlk başta havalimanı kontrol eden Rus yanlısı militanlarla Ukrayna ordusu mensupları arasında görüşmeyi andıran bir buluşma gerçekleşti. Ancak taraflar bu görüşmede hiçbir sonuca varamayınca, daha gruplar geri çekilmeden ilk silah sesleri patladı. Görgü tanıklarının olay yerinden aktardığına göre şu anda Krematorsk havalimanı üzerinde kime ait olduğu bilinmeyen MİG-25 ile SU-27 savaş uçakları alçak uçuş yapıyor. Alanın yakınında da üç MI-8 askeri helikopteri de uçuyor. Yerde ise birkaç zırhlı personel taşıyıcı araçlara menzilenmiş askerler bulunuyor. Belirli aralıklarla otomatik silah sesleriyle şiddetli patlamalar duyuluyor. Havalimanı binasını hangi tarafın kontrol ettiği ise tam olarak tespit edilemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.