Ukrayna'da sıcak saatler!

Ukrayna'da sıcak saatler!

Ukrayna'nın Geçici Devlet Başkanı Oleksander Turçinov, ülkenin doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılara verdiği sürenin dolmasının ardından 'terörle mücadele operasyonu” başlatıldığını açıkladı.

Ukrayna Ordusu ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı silahlı gruplara karşı operasyon başlattı. Rusya'nın Interfax haber ajansı, açılan ateşte 11 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.


Ukrayna'nın Rusya yanlısı işgalcilerin geri çekilmemesi durumunda ülkenin doğu bölgesine yapacağını belirttiği operasyon başladı. 

Ukrayna Donbass Milis Birliği Sözcüsü Sergey Tsıplakov, Ukrayna ordusunun Slavyansk’a girdiğini açıkladı.

RIA Novosti ajansının verdiği habere göre Tsıplakov, “Slavyansk’a zırhlı piyade araçları ve çok sayıda asker giriyor. Arkadaşlarımız savunmaya hazırlanıyor” dedi.

AP haber ajansı tarafından verilen bilgiye göre bölgedeki havalimanından ağır silah sesleri yükseliyor.

Rusya'nın Interfax haber ajansı, açılan ateşte 11 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

HAVALİMANINI GERİ ALDILAR!

Ukrayna askerleri ilk olarak Rusya yanlısı milislerin kontrol altında tuttuğu Kramatorsk Havalimanı’nda kontrolü ele geçirdi.

RUSYA'DAN JET AÇIKLAMA

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Ukrayna sivil savaşın eşiğinde" dedi.

Rus Başbakan Medvedev, Ukrayna geçici Cumhurbaşkanı Aleksander Turçinov'un ülkenin doğusunda bugün "terör operasyonu" başlatması sonrasında sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yazılı bir açıklama yaptı.

"Ukrayna'da bir kez daha kan aktı. Ülke sivil savaşın eşiğinde" diyen Medvedev, "bu durumun büyük bir trajedi olduğuna" dikkat çekerken, Ukrayna'nın yeni yönetiminin hukuk ve düzeni korumada başarısız olduğunu sözlerine ekledi.

"Eylem, tepkiye sebep oldu. Devlete karşı işlenen suç bölgelerde popüler protestolara yol açtı. Bu, siyasi ve ekonomik zincirleme bir reaksiyon" ifadelerini kullanan Rus Başbakan, "İnsanların, oy vermedikleri yeteneksiz politikacıların ve polis ile ordunun yerini alan sorumsuz radikallerin rehinesi haline gelmiş olması acınası bir durum" dedi. Medvedev, ülkedeki siyasi boşluğu kaosun doldurduğuna işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.