Ukrayna'da tank casusu yakalandı

Ukrayna'da tank casusu yakalandı

Ukrayna’nın iç güvenlik servisi SBU, bir Rus casusunun Ukrayna’nın tank programının detaylarını çalma girişiminin engellendiğini bildirildi.

Ukrayna’nın devlet iç güvenlik teşkilâtı SBU, söz konusu ajanın yasadışı faaliyetlerini ortaya çıkarma ve belgeleme operasyonunu, Kharkiv Bölge Savcılığının koordinasyonu altında yaptı.

Operasyon sonucunda Ukrayna T-84BM Oplot Ana Muharebe Tankı (AMT)’nın geliştirilmesi ve üretimi konusunda teknik dokümantasyon elde etme çabasında olan Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerine bağlı askeri istihbarat teşkilatı GRU’nun yasadışı ajanı olarak hareket ettiğinden şüphelenilen Rus casusu, Kharkiv’de tutuklandı.

Yargılamanın bir parçası olarak SBU müfettişleri ve istihbarat memurları Rus askeri otoritelerinin gizli bilgilere erişimi üzerine görevlendirdiği ajanın, modern tankın geliştirilmesinde görevlendirilen devlete ait Kharkiv Morozov Makine Tasarım Bürosu’nun bir çalışanını etkilemeye çalıştığını belgelemiş oldu.

Ajan, SBU görevlilerinin kontrolü altında çalışandan teknik malzeme örneklerini aldı ve fotokopileri GRU istihbarat temsilcisine teslim etti. Söz konusu Ukrayna vatandaşı ajan, vatana ihanet sebebiyle tutuklandı.

SBU tarafından yapılan açıklamaya göre, konuyla ilgili olarak soruşturma devam ediyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.