Ukraynalı milliyetçiler miting yaptı

Ukraynalı milliyetçiler miting yaptı

Ukrayna'nın çeşitli milliyetçi parti ve yapılarının katılımcıları, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisinin yakınında bir miting düzenledi.

Göstericiler Volodymyr Zelenskyy'i Donbass'taki ihtilafla bağlantılı olarak aranan 33 Rus'u tutuklamak için Kiev tarafından düzenlenen özel bir operasyonu bozmakla ve ihanetle suçluyorlar .

Daha önce Zelensky, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko ile yaptığı son görüşmede kendisine geçen yıl Temmuz ayında Belarus'ta gözaltına alınan 33 Rus hakkında bilgi verildiğini söylemişti . Ardından, Ukrayna medyasında, özel servislerin Donbass'taki olaylara karışan şüphelileri aramak ve gözaltına almak için bir yıldan fazla bir süredir özel bir operasyon yürüttüğü bilgisi çıktı. İddiaya göre Beyaz Rusya'da bulunan zanlı Ruslara PMC adına bir iş teklif ettiler ve ifade verdiler.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Andriy yermak Minsk'te Ukrayna özel servislerinin operasyonları hakkında gizliliği gerekçe göstererek yorum yapmayı reddetti.

Siyasi partilerin bayrakları olan göstericiler, Demokratik Sokira (Demokratik Balta), Ulusal Kolordu (Rusya'da bir ceza davasının başlatıldığı Azak ulusal taburu temelinde oluşturuldu) ve diğer milliyetçi örgütler "Zelensky bir hain" pankartı taşıdılar. Konuşmacılar,  "Ukrayna özel harekatı"nın  başarısızlığından duydukları memnuniyetsizliği dile getirdiler.

Temmuz 2020'de Belarus makamları 33 Rus'un tutuklandığını duyurmuşt ve Belarus Soruşturma Komitesi, cumhuriyette ayaklanmalar hazırlamaktan şüphelenildiğini açıklamıştı. Aynı zamanda, istihbarat servislerince "seçim kampanyası sırasında durumu istikrarsızlaştırmak için 200'den fazla militanın" Belarus'a gelişi hakkında bilgilerinin olduğu bildirildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.