Ülke şokta! ABD destekçileri adamı diri diri yaktı

Ülke şokta! ABD destekçileri adamı diri diri yaktı

Çin'de "şüphelilerin Çin ana karası, Çin'in Makao Özel İdari Bölgesi ve Tayvan'a iadesini kolaylaştıran yasa tasarısına karşı haziran ayından beri yaşanan olaylar sürüyor. Protestocular muhalif olan bir Hong Kongluyu diri diri yaktı.

Hong Kong yönetiminin nisan ayında parlamentoya sunduğu "şüphelilerin Çin ana karası, Çin'in Makao Özel İdari Bölgesi ve Tayvan'a iadesini kolaylaştıran" yasa tasarısının ardından haziran ayında başlayan gösteriler dur durak bilmiyor. 
 Hong Kong yönetimi, "şüphelilerin Çin ana karası, Çin'in Makao Özel İdari Bölgesi ve Tayvan'a iadesini kolaylaştıran" yasa tasarısını 3 Nisan'da parlamentoya sundu ancak yapılan gösterilerin ardından 4 Eylül'de tasarının geri çekileceğini duyurmuştu. Ancak tasarının geri çekilmesi göstericileri durdurmaya yetmedi. 3 binden fazla gösterici gözaltına alınırken, Hong Kong son 10 yılda ilk kez ekonomik durgunluk yaşadı.

 

DİRİ DİRİ YAKTILAR

 

Geçen günlerde polisin bir protestocuyu gerçek mermi ile vurmasının yankıları devam ederken, şimdi de Amerikan destekli oldukları düşülen protestocular, muhalif olan bir Hong Kongluyu üzerine benzin dökerek diri diri yaktı.
 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.