Ülkesinden kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama

Ülkesinden kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama

20 yıl aradan sonra Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesi sonrası ülkeye terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani'den ilk açıklama geldi.

Afgan halkının canını ve malını korumak, kan dökülmesini önlemek için Kabil’den ayrıldığını söyleyen Gani, “Kabil’de kalsaydım insani felaket yaşanacaktı. Ya Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na girmek isteyen silahlı Taliban’ın karşısına çıkmalıydım ya da son yirmi yılımı korumaya adadığım aziz ülkemi terk etmeliydim. Taliban beni uzaklaştırmayı başardı, tüm Kabil’e ve Kabil halkına saldırmak için buradalar. Kan dökülmesini önlemek için en iyisinin ayrılmak olduğunu düşündüm” dedi.

 

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan açıklama yapan Gani şu ifadeleri kullandı:

“Bugün zor bir seçimle karşılaştım. Ya Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na girmek isteyen silahlı Taliban’ın karşısına çıkmalıydım ya da son yirmi yılımı korumaya adadığım aziz ülkemi terk etmeliydim. Taliban beni uzaklaştırmayı başardı, tüm Kabil’e ve Kabil halkına saldırmak için buradalar. Kan dökülmesini önlemek için en iyisinin ayrılmak olduğunu düşündüm.

“Taliban yeni bir tarihsel sınavla karşı karşıya; ya Afganistan’ın adını ve onurunu koruyacaklar ya da başka yerlere öncelik verecekler. Pek çok insan korku içinde ve geleceğe güvenmiyor. Taliban’ın Afganistan’ın tüm halkı, milletleri, farklı sektörleri, kız kardeşleri ve kadınları nezdinde meşruiyet kazanması ve halkın kalbini kazanmasını gerekiyor. Bunu yapmak için net bir plan hazırlayın ve bunu halkla paylaşın.”

 

Bu haber de ilginizi çekebilir

taliban-nedir-orgut-nasil-kuruldu.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.