Ülkücü Hareketin sembol ismi Muharrem Şemsek evleniyor

Ülkücü Hareketin sembol ismi Muharrem Şemsek evleniyor

Milliyetçi ve Ülkücü Hareketin duayen ve sembol isimlerinden Ülkü Ocakları’nın Kurucu Genel Başkanı, gazi olarak namlanmış Muharrem Şemsek yeniden dünya evine giriyor.

Ülkü Ocakları’nın kurucu Genel Başkanı Muharrem Şemsek eşi Nihal Hanım’ı 2003 yılında kaybetmesinin ardından hayatını Gülcihan Cavlı Hanım ile birleştirme kararı aldı.

nisan1.jpg

MHP LİDERİ BAHÇELİ ŞAHİDİ OLACAK

Muharrem Şemsek’in şahitliğini MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yapacağı nikah töreni 24.12.2017 Pazar Günü saat 13.45’te Ankara’nın Çankaya İlçesi Oran Semtindeki Ferit Recai Ertuğrul Caddesi’ndeki Türk Japon Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Muharrem Şemsek’in nikah törenine MHP ve Ülkücü camiadan bir çok ismin hazır olması bekleniyor.

Siyasetcafe.com ailesi olarak kıymetli büyüğümüz Gazi Muharrem Şemsek ve müstakbel eşleri Gülcihan Hanımefendiye Allah’tan mutluluklar diliyoruz.

MUHARREM ŞEMSEK VE GÜLCİHAN HANIMEFENDİNİN NİKAH DAVETİYELERİ

nikah.jpg

Muharrem ŞEMSEK Kimdir?
12 Eylül'de aralarında Başbuğ Alparslan Türkeş'in de bulunduğu 220 kişilik M.H.P.kadrolarının idamla yargılanma sürecinde Ülkücü tabanı derleyip toparlama, çatıdan dağıtmama çalışmalarında Muharrem Şemsek ön ayak oldu.

Ülkücü Hareketin Gazi ünvanlı kurucu liderlerinden olan Muharrem Şemsek 1949 yılında Çorum'un Kınık Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokulu ve öğretmen okulunu Çorum'da okudu. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Lisesine seçilerek bitirdi.Ankara Üniversitesi Fen fakültesi ve Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu.

Hasanoğlan Öğretmen Enstitüsünde bir süre öğretmenlik yaptı. T.C. Başbakanlık Atom Enerjisi Kurumu , Ankara Nükleer Araştırma Merkezinde uzman olarak çalıştı.Yayıncılık ve çeşitli gazete dergilerinde yazarlık yaptı.

YAZILARINDAN DOLAYI DARBECİLERCE TUTUKLANDI

"Milli Eğitim ve Kültür " isimli ilmi araştırma, inceleme dergisinin sahipliğini yürüttü. 12 Eylül 1980'den sonra yazdığı yazılardan dolayı tutuklandı.

semsek.jpg

ÜLKÜCÜ HAREKETİN KURUCULARINDAN

Milliyetçi hareket Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan vekilliği, Ülkü Ocakları Derneği Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanllığı, Ülkü-Bir Teşkilat Genel sekreterliği yaptı. ....

TERÖRİST SALDIRIDA YARALANDI
1979 yılında vatani görevini yaparken terör örgütleri tarafından saldırıya uğrayarak yaralandı 12 Eylül sonrası bugünkü Milliyeçi Hareket Partisi (Muhafazakar Parti - Milliyetçi Çalışma Partisi) kuruculuğunu yürüttü.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisinin Genel başkan yardımcılığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu.19. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekilliği, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerini yürüttü.

MHP'nin kurucu üyesi. Genel Sekreterlik ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ülkü Ocakları'nın kurucu üyeliğini ve Başkanlığı'nı yaptı.

1969 Adana Kongresi'nde C.K.M.P. Genel Başkanlığı'na Alparslan Türkeş'in seçilmesi ve partinin adının M.H.P. olarak değiştirilmesi ile birlikte Ülkü Ocakları Derneği'ni kuran da yine Muharrem Şemsek'ti.

ÜLKÜCÜ OCAKLARININ KURUCUSU

Ülkü Ocakları'nın kurucu Başkanı olan Şemsek her zaman Milliyetçi camiada eğitimci kimliği ve derin birikimi ile büyük bir saygınlık ve teveccüh kazandı. İsmi ve çalışmaları Ülkücüler arasında gün geçtikçe büyüdü.

SALDIRGANLAR BULUNAMADI

Eğitim seminerlerinin önde gelen ismi Muharrem Şemsek bir yandan da parti çalışmalarında önde giden isimdi. Yurdun hemen her bölgesinde Ülkücü kuruluşların teşkilatlanmasında ön ayak olan Şemsek 12 Eylül öncesinde çapraz ateş altında bir saldırıya uğrayarak belden aşağısını kaybetti. Tıpkı Gün Sazak'ın, İsmail Gerçeksöz'ün, İlhan Darendelioğlu'nun, Dursun Önkuzu'nun, Süleyman Özmen'in, Recep Haşatlı'nın katilleri gibi Şemsek'e saldıranlar bulunamadı.

Ülkü Ocakları Derneği Başkanlığı, M.H.P.Gençlik Kolları Başkan Vekilliği, Ülkü-Bir Genel Sekreterliği gibi Ülkücü teşkilatların hemen her kademesinde görev alan Şemsek, 12 Eylül Mahkemelerinde yazılarından ötürü tutuklanarak yargılandı.

12 Eylül'de aralarında Başbuğ Alparslan Türkeş'in de bulunduğu 220 kişilik M.H.P.kadrolarının idamla yargılanma sürecinde Ülkücü tabanı derleyip toparlama, çatıdan dağıtmama çalışmalarında Muharrem Şemsek ön ayak oldu. Ülkücülerin derlenerek toparlanması adına Muhafazakar Parti ve hemen akabindeki Milliyetçi Çalışma Partisi'nin kurucu başkanlığını yaptı.

Siyasi yasakların kalkması ile birlikte 1987 yılında M.Ç.P.'nin isminin M.H.P. ve Genel Başkanın Alparslan Türkeş'in seçilmesi ile birlikte toparlanma sürecini tamamlayan milliyetçi camianın girdiği 20 Ekim 1991'de yapılan genel seçimde 19. Dönem Milletvekili olarak T.B.M.M.'ye girdi.

EŞİ NİHAL HANIM’I 2003 YILINDA KAYBETTİ

Muharrem Şemsek, dönemin M.H.P. Lideri Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in de katıldığı bir törenle hayatını Nihal Hanımla birleştirdi. Muharrem Şemsek Bey, kıymetli eşi Nihal Hanımı 2003 yılında kaybetmiş ve naaşı Hacıbayram Camii'nden kaldırılmıştı.

 

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.