Ülkücü şehit Fırat Çakıroğlu Davasında flaş gelişme

Ülkücü şehit Fırat Çakıroğlu Davasında flaş gelişme

Ülkücü Gençlik Lideri Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun PKK'lı terörist Nurullah Sema tarafından şehit edilmesinde sorumluluğu bulunan, dönemin rektörü ve üç yöneticiye yargılama yolu açıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tarih Bölümü Öğrencisi Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun 20 Şubat 2015 tarihinde terörist PKK'lılar tarafından şehit edilmesi olayında önemli bir gelişme yaşandı. YÖK Denetleme Kurulu, dönemin EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer hakkında, cinayette sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle yargılama izni verdi. Çakıroğlu'nun avukatları tarafından gerekli önlemleri almadıkları için haklarında suç duyurusunda bulunan isimler hakkındaki YÖK Denetleme Kurulu incelemesi, 6 Eylül 2017 tarihinde YÖK Son Soruşturma Yetkili Kurulu'nun toplantısında görüşülerek 2017/49 sayısıyla karara bağlandı. Karar, geçtiğimiz günlerde Çakıroğlu'nun avukatlarına gönderildi.

ÜNİVERSİTEYİ PKK KAMPINA ÇEVİRDİLER

YÖK Denetleme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. tarafından yapılan incelemede, Ülkücü Öğrenci Önderi Çakıroğlu'nun öldürülmesi sürecine dair önemli tespitlere yer verildi. Fezlekede, Ege Üniversitesi'nde PKK/KCK, YDG-H ve DHKP-C terör örgütleri yanlısı ve sempatizanı öğrencilerin izinsiz yürüyüş, pankart asma, slogan atma, imza standı açma, çadır kurma, ders boykotu ve üniversitede yazılama faaliyetinde bulundukları ifade edildi. Bu kişilerin terör örgütlerini övücü nitelikte her türlü faaliyete imza attığı vurgulandı. Üniversite yönetiminin kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde ceza soruşturmaları ve yargılamaları gerekçe gösterilerek, sorumlular hakkında işlem yapmaktan kaçındığı belirtildi.

TERÖRİSTLER YÖNETİMDEN CESARET ALDI

YÖK Denetim Kurulu Üyelerinin tespitine göre terör örgütü PKK/KCK ve DHKP-C adına faaliyet gösteren kişiler, Ege Üniversitesi yönetiminin o dönemki yaklaşımından cesaret alarak eylemlerini artırdı. Fezlekede, "Söz konusu suç sayılır fiilleri ve faaliyetleri nedeniyle ceza verilmediği gibi, yazılı ikaz dahi yapılmayan PKK/KCK ve DHKP-C sempatizanı öğrencilerin, üniversite yönetiminin bu tutum ve yönetim tarzından cesaret aldığı, bu cesaretle eylemlerin sıklığını ve eylemlerdeki şiddetin dozunun artırıldığı" vurgulandı.

ÇAKIROĞLU ÖLENE KADAR BEKLEDİLER

Fezlekede, Prof. Dr. Yılmaz ve yönetiminin yasadışı eylem ve faaliyetlerden haberdar olmasına rağmen, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine kadar disiplin suçu içeren bu faaliyetlerle ilgili işlem yapmadıklarına işaret edildi. Fezlekede, Candeğer Yılmaz ve ekibinin, terör yanlısı öğrencilerle ilgili soruşturmalarda, öğrencilere ceza verilmemesi yönünde tutum, davranış ve yönetim tarzı belirlediklerinin altı çizildi. YÖK Denetim Kurulu üyeleri; Çakıroğlu ve tüm öğrencilerin derslere girmesinin engellenmesine rağmen, Candeğer Yılmaz yönetiminin, eğitim hakkını engelleyen terör yanlılarına karşı gereken tedbiri almadığına dikkat çekti.

YÖNETİM GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI

YÖK Üyeleri Atar, Kapıcıoğlu ve Er tarafından hazırlanan fezlekedeki yargılama izni ile dönemin Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, genel sekreter Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer'in görevi kötüye kullanma suçundan yargılanması mümkün hale geldi. Çakıroğlu'nun avukatı Bahadır Akyüz, yaptığı açıklamada, "Davanın takipçisi olduk bu güne kadar. Kamu davası açıldığı zaman müdahil olacağız. Suçluların hak ettiği cezayı alması için çaba sarf edeceğiz" dedi.

TGB DE ÇAKIROĞLU’NA SAHİP ÇIKTI

TGB İzmir Şube Başkanı Ozan Özaslan, YÖK Denetleme Kurulu üyelerinin eski rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve üç yönetici hakkında yargılama izni vermesini olumlu bulduklarını belirterek, “Sorumlular gereken cezayı almalıdır, davanın takipçisiyiz” dedi.

Fırat Çakıroğlu'nun şehit edildiği dönem, Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu, İletişim ve Edebiyat Fakültelerinin PKK sempatizanları ile dolu olduğunu hatırlatan Özaslan, şunları söyledi: “Öğrenci bu durumdan rahatsızdı. Her sabah öğrenci arkadaşlarımız 'Biji Serok Apo' sloganları ile derslerine girmek zorunda kalıyordu. Öğrenci arkadaşlarımız derslerine girmeye çekiniyordu. İki kere fakülte işgali gerçekleştirdiler. İkisinin de sonunda fakülteye girdiğimizde PKK yazılamaları vardı. Bizim arkadaşlarımıza sürekli saldırı girişimlerinde bulundular, pusular kurdular. Bizim düzenlediğimiz ve Fırat kardeşimizin de katıldığı Atatürk ve Bayrak Yürüyüşü'nden sonra Fırat'ı sosyal medya üzerinden hedef gösterdiler. Dönemin yönetimi Fırat kardeşimizin şehit edilişine kadar bütün bu olaylara seyirci kaldı, göz yumdu. Fırat şehit edilene kadar bu şahıslar hakkında hiçbir yaptırım uygulandığını görmedik. Her olayın ertesi günü ellerini kollarını sallayarak kampüse girdiler. Burada dönemin yönetiminin gerekli önlem ve tedbirleri almadığı çok net. Burada şehit edilen vatansever bir arkadaşımız var. Sorumlularının hukuk önünde hesap vermesi gerekiyor. Sorumlular gereken cezayı almalıdır davanın takipcisiyiz.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.