Uluç: Ankaragücü Galatasaray’ı evire çevire mağlup etmiştir!

Uluç: Ankaragücü Galatasaray’ı evire çevire mağlup etmiştir!

Türkiye gazetesi yazarı Öcal Uluç, 'Forma da, hoca da, takım da mağlubiyeti hak etti!..' başlıklı yazısında, 'Lig sonuncusu Ankaragücü, lig lideri Galatasaray’ı evire çevire mağlup etmiştir. Galatasaraylılar tek farklı mağlubiyete dua etsinler!..' dedi.

Öcal Uluç, Türkiye gazetesinde bugünkü yazısında, değişik hakemlerin Ankaragücü- Galatasaray maçının tartışmalı anlarıyla ilgili görüşlerini verdikten sonra kendi görüşünü, "Hakem haklıydı, Ankaragücü, lig lideri Galatasaray’ı evire çevire mağlup etmiştir" dedi.

Yazarın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

"Benim hakem yorumu yapan eski hakemler arasında” inandığım, güvendiğim bir isim var: Deniz Çoban!..

Diyor ki, Ankaragücü-Galatasaray maçındaki sonuca etki eden iki karar için, ‘Penaltı yok, kırmızı hatalı!..'
 ...Benim eski hakemlerimizin yorumlarına karşı, seyirci olarak yorumum da 'kırmızı haklı' yönünde!..

Şimdi bütün bunlar doğru yorumlar  olabilir, yarı doğru da olabilir doğru da olmayabilir ama bir gerçek var ki Lig sonuncusu Ankaragücü, lig lideri Galatasaray’ı evire çevire mağlup etmiştir. Galatasaraylılar ‘tek farklı’ mağlubiyete dua etsinler!..

Evet, sarı lacivert formalı Ankaragücü, Galatasaray’ı hakkı ile yendi.

Zira, o 'ne idüğü belirsiz' çirkin ve ilkel görünüşlü forma ile sahaya çıkan Galatasaray futbol takımı, 'o formaya çok uygun kötü futbolu ile' mağlubiyeti, hem de 'çok daha faklı olanını bile' hak etmişti!..

Fatih Hoca, Alanyaspor maçından bu yana sahaya sürdüğü takım ve lidere yakışmayan futbola karşı hiçbir tedbir düşünmediğini gösterdi, Ankaragücü karşısında!..

Bire birde şaşkına dönüp çalım yiyen bir stoperin Galatasaray’a bu kaçıncı yedirdiği goldür, sevgili Hoca’m, bir türlü önlenmiyor?..

Gene “maç sonu uzatmaların kısalığını” söylüyorsun: Donk’un stoper olarak sahaya çıktığı maçlarda, onun şefliğindeki  yavaşlatılmış futbolun kendi sahasındaki bitmek tükenmek bilmeyen paslaşmalarla Galatasaray’ın kaç dakikasını afiyetle yediğini nasıl görmüyor ve saat tutmuyorsun?...

Ya,  Diagne’yi Galatasaray’da bitiren o çok açık ona pas verememe, onu topla buluşturamama hastalığının Ankaragücü maçında bu defa Mustafa ile sahneye konmasının tedbirini alamamanıza ne demeliyiz?..

Son yılların son beş haftadaki  en golcü adamının topa kendi kendine kavuşma mücadelesi peşinde koşarken ‘kırmızı kart görmesinin’ sebebinin ona ‘orta – pas / geriden pas beslemesinin becerilememesi olduğunu da yazarsak, bu takım nasıl şampiyon olacak söyler misim Fatih Hoca’m?..

Bilmem ki, mesela Kerem’in en az Onyekuru kadar faydalı olacağını da Çarşamba gecesindeki maç göstermedi mi?..

Taylan’ın birdenbire ‘yok sayılmasındaki’ gerçek acaba Galatasaray’da da ‘Caner krizi’ mi var  sorusunu akla getirmiyor mu?..

Hakemlerle, federasyonla, hakem komitesi ile uğraşmayı yöneticilere bırakarak, kendini  sadece ve sadece takımına versen en azından takımdaki kötüye gidişe ‘Dur’ demek ve de takımını, sahalarda görülmesi gereken biçim ve renkteki formaları yapan firma tarafından yasaklanmış o ‘Galatasaray’ı Galatasaray yapan’ asil sarı kırmızılı formaya kavuşturmak için mücadele etsen daha iyi olmaz mı?..

Galatasaray ruhunu takıma taşıyacak olan o formadır, çarşamba geceki ucube değil!..

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.