Ünlü bilim adamı ötenazi raporu aldı !

Ünlü bilim adamı ötenazi raporu aldı !

Avustralya’nın en yaşlı bilim insanı olan David Goodall hayatı için çok önemli bir karar aldı. Goodall, ötenaziye başvurduğunu açıkladı.

Avustralya’nın en yaşlı bilim adamı  Profesör Goodall,  nisan ayında 104 yaşını doldurdu. Goodall, çok fazla yaşlandığını ve bu durumdan pişman olduğunu ''Fazla yaşadığım için pişman oldum.'' sözleriyle dile getirdi. Mutlu hissetmediği gerekçesiyle ötenazi olacağını ve Mayıs ayında bunun için randevu aldığını da aktardı. 


Goodall konuyla ilgili gelen soruları basın karşısında açıkladı. Açıklamasında ''Bu yaşa gelmiş olmak benim için bir pişmanlık. Mutlu değilim ve ölmek istiyorum. Bu bence üzücü değil, üzücü olan devletin benim isteklerime engel olması. Vatandaşlık Hakları arasında ötenazinin olması da bir zorunluluktur.'' sözlerine yer vererek konu hakkındaki fikirlerini belirtti.


Avustralya’da uzun zamandır konuşulan ötenazi konusu da bu bildiriyle tekrar gündeme gelmiş oldu.
Ötenazi, Avustralya'da olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde de yasak. 


Goodall bundan 2 sene evvelPerth’s Edith Cowan Üniversitesi'nde Emeritus Profesör olarak görev alırken çok yaşlı olduğu gerekçesiyle işinden uzaklaştırılmıştı. Olayın basından ve akademisyenlerden tepki alması üzerine uluslararası bir kampanya düzenlenerek bilim adamı işine geri getirilmişti. 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.