Ünlü havayolu şirketi binlerce işçiyi işten çıkartıyor

Ünlü havayolu şirketi binlerce işçiyi işten çıkartıyor

Koronavirüs en çok havayolu ulaşımını vurdu. Almanya'nın ünlü havayolu şirketi Lufthansa 22 bin personeli işten çıkarmayı planladığını açıkladı.

Lufthansa'nın salgın nedeniyle filosunu 100 uçak küçültecek olması 22 bin tam zamanlı çalışanın işini tehlikeye attı. Bu rakam, 135 bin kişilik iş gücünün yüzde 16'sına denk geliyor.

KEMER SIKMA ÖNLEMLERİ GETİRİLDİ 

Şirket, işten çıkaracağı kişi sayısını azaltabilmek için, çalışma saatlerinin düşürülmesi gibi alternatif kemer sıkma önlemlerinin değerlendirileceğini duyurdu.

 

DEVLET DESTEĞİ ALMIŞTI

Koronavirüsün en yaygın olduğu dönemde 763 uçaktan yaklaşık 700'ünü karada bekletmek zorunda kalan firma, 87 bin personelinin çalışma saatlerini devlet desteği ile asgariye çekmişti.

KORONA EN ÇOK HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİ ETKİLEDİ
Covid-19'un en fazla etkilediği sektörlerden biri havayolu ulaşımı oldu. Hem insanların seyahat etme çekinceleri hem de sınırların kapatılması, havalimanlarında yüzde 99'a varan durgunluğu yol açtı.

Lufthansa Grubu, yılın ilk çeyreğinde 2,1 milyar euro net kayba uğradı, geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18 azalarak 7,84 milyardan 6,44 milyara indi.

 

9 MİLYAR EUROLUK KURTARMA PAKETİ ONAYLANDI

Lufthansa Denetleme Kurulu Alman hükümetinin 9 milyar euroluk kurtarma paketini 1 Haziran'da onayladı.

Kurtarma paketi; Alman hükümeti tarafından şirkete sermaye takviyesi içerirken, Alman Ekonomik İstikrar Fonu'nun da (WSF) şirketin yüzde 20'lik hissesinin sahibi olması planlanmıştı. Paket, 25 Haziran'da düzenlenecek şirket olağanüstü genel kurul toplantısında hissedarların onayına sunulacak.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.