Ünlü işadamı Karabağ’da ön cephede savaştı

Ünlü işadamı Karabağ’da ön cephede savaştı

27 Eylül’de başlayan ve 44 gün süren savaşta, Azerbaycan halkı topyekun cepheye gitmek için bir biri ile yarıştı. Bunlardan birisi de 52 yaşında olan ve Azerbaycan’ın tanınmış işadamlarından Neriman Aliyev.

İşgalci ve terörist Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgalinden 30 yıla yakın bir zaman geçmişti. Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmeyi düşünmediği gibi, yeni işgaller için saldırılar düzenliyordu. Kadim Azerbaycan toprağı olan Karabağ’da sözde bir Cumhuriyet ilan ederek, bu topraklarda kalıcı olacaklarını düşünüyorlardı.

Azerbaycan, Karabağ’ın ve işgal altındaki diğer toprakların alınması ile biten savaşın sonunda 30 yıllık hasrete son vererek, cephede destan yazdı ve unutulmaz bir kurtuluş savaşı ile tarihe yeni bir sayfa ekledi.

27 Eylül’de başlayan ve 44 gün süren savaşta, cepheye gitmek için yüz binlerce gönüllü başvurdu.

Cephelerde sayısız kahramanlıklar yaşandı. Belki de hiç isimlerini öğrenemeyeceğimiz nice kahramanlar destansı kahramanlıklar gösterdi.

 

aliyev-1-savas.JPG

 

CEPHEDE 52 YAŞINDA BİR İŞ ADAMI

Yaşına ve konumuna bakmadan cepheye gitmek için can atan Azerbaycanlılardan birisi de Fuzuli Reyonu’nun Aybasanlı köyünden Neriman Aliyev.

Ermeniler Azerbaycan topraklarını işgal etmeye başladığında Aliyev Aybasanlı köyünde yaşıyordu. İşgale karşı direnen, savaşanlardan birisiydi o zaman da. 23 Ağustos 1993 tarihinde Fuzuli ve Aliyev’in yaşadığı Aybasan köyü işgal edildi. İşgalden sonra bir milyon göçmen gibi o da Bakü’ye yerleşti.

Bakü’de iş hayatına devam eden Aliyev, Karabağ özlemini iş hayatına da yansıttı.

Fuzuli’nin Karabağ köyünde devlet desteği ile “Karabağ tavuk üretim tesisini “açtı. “Karabağ Brolyer” ismi ile markalaştırdığı işletme için Uluslaşası tescil belgesi aldı.

 

aliyev-cb.JPG

Yine Fuzuli’nin ilk ve tek oteli olan “Karabağ Oteli” ni işletmeye açtı.

Aliyev, Azerbaycan sporu için de destek vererek Azerbaycanlı sporcuların yetişmesine yardımcı oldu.

Birinci Karabağ savaşında gazi olan Aliyev, aynı zamanda “Fuzuli Reyonu Karabağ Gazileri Birliği” nin de başkanlığını yapmakta.

Hayırseverliği ile tanınan Aliyev, “Zeynelabidin Tağıvey” adına verilen Hayırseverlik ödülü sahibi.

2012 yılında Tarım ve hayvancılık alanındaki başarısından dolayı “Başarı mükafatı” ile ödüllendirilen Aliyev, ayrıca birinci Karabağ savaşındaki kahramanlığından dolayı “Fedai Nişanı” ile ödüllendirildi.

KARABAĞ SAVAŞINDA ÖN CEPHEDE

Neriman Aliyev, 27 Eylül’de başlayan savaşa aktif olarak katılan bir iş adamı.

Aliyev, birinci Karabağ savaşının emekli askerleri ve gazileri ile birlikte savaşmak için Fuzuli’de ön cephede yerini aldı.

İlk işgal altından kurtarılan şehir olan Fuzuli’nin ve ata yurdu olan Aybasanlı’nın kurtarılmasına şahit oldu. 27 yıl sonra işgal edilen toprağına, köyüne kavuşan Aliyev duygularını şöyle dile getirdi.

 

aliyev-son.JPG

 

“25 yıl yaşadığım, babamın yaptığı evime geldim. Evime Azerbaycan bayrağını astım. Evimi tahrip etmişler ama burası benim toprağım, biz toprağımızı, köyümüzü kanımızla geri aldık. Şehit olmayı göze alarak buraya geldik ki, topraklarımızı, ata yurdumuzu terörist Ermenilerden kurtaralım. Bizim çocuklarımız, torunlarımız öz yurdumuzda özgür yaşasın. Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı, Baş Komutan İlham Aliyev’in önderliğinde büyük bir zafer kazandık. “

Neriman Aliyev ile yaptığımız video-konferans görüşmemizde Aliyev’in duygulu ve gururlu anlarına şahit olduk.

Neriman Aliyev cümlelerini şöyle tamamladı:

“Ulu önder Haydar Aliyev’in siyasetini devam ettiren İlham Aliyev’in siyasetine ve öngörüsüne güvendim. Onun yürüttüğü başarılı siyaset neticesinde Karabağ savaşına gönüllü olarak katıldım. Savaştım ve topraklarımızı geri alarak tarihi bir galibiyet elde ettik. Şunu da ilave etmeliyim ki, Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev, devamlı Karabağ göçmenlerinin yanında oldu. Bize her zaman yardımcı oldu.

Ayrıca desteğini esirgemeyen, yanımızda olmalarından büyük mutluluk duyduğumuz başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türk halkına derin teşekkürlerimi bildiriyorum.

Türkiye’nin desteği bizim için çok önemliydi.

 

aliyev-ev.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum